fbpx
Kanta-Häme

Tapailantien risteys saa odottaa parannusta

Harvialantien-Tapailantien-Taimistotien risteystä Turengissa ei paranneta ainakaan lähiaikoina. Liittymän parannushanke ei ole Uudenmaan ely-keskuksen kärkihankkeiden joukossa.

Tällaisen vastauksen Janakkalan kunta on saanut elyltä kysymykseensä liittymän kehittämisestä.

Alun perin asian nostivat esiin vasemmistolaiset valtuustoryhmät, jotka tekivät asiasta valtuustoaloitteen tammikuussa 2010.

Tilanne muuttunut vuosien aikana

Aloitteessa tuotiin esiin, tiehallinto on tutkinut risteyksen liikennevirtoja noin kymmenen vuotta sitten, jolloin todettiin, ettei liikennevaloille eikä kiertoliittymälle ole tarvetta.

Kymmenessä vuodessa tilanne on aloitteen mukaan selvästi muuttunut ja siksi ryhmät esittivät, että kunta ja tiehallinto yhdessä selvittäisivät, minkälainen liittymäratkaisu risteykseen tulisi tehdä.

Ely huomauttaa vastauksessaan, että kiireellisimpienkin hankkeiden toteutumista joudutaan odottamaan useita vuosia. Hankkeiden toteuttaminen vaatii usein kuntien “merkittävää” osallistumista suunnittelu- ja toteuttamiskustannuksiin.

Tapailantien risteys on Turengin tärkeimpiä ja vilkkaimpia. Harvialantie on valtion tie ja pääväylä. Taimistotie ja Tapailantie kuuluvat kunnalle. Tapailantien kautta kuljetaan muun muassa terveyskeskukseen. (HäSa)

Menot