Kanta-Häme

Leena Pekkarisen taposta ja hautarauhan rikkomisesta yhdeksän vuoden tuomio

Tuomittu sai apua ruumiin kätkemiseen.

Hyvinkään käräjäoikeus antoi maanantaina tuomiot Riihimäellä viime vuoden lopulla tapahtuneesta riihimäkeläisen Leena Pekkarisen surmasta ja sen jälkeisistä tapahtumista.

Käräjäoikeus antoi vuonna 1982 syntyneelle Mikko Antero Juntuselle yhdeksän vuoden ehdottoman vankeustuomion taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

Tuomittu sai apua ruumiin kätkemiseen kolmelta mieheltä, joista kaksi oli asunnossa rikoksen tapahtuma-aikaan sammuneina. Kolmas saapui paikalle myöhemmin.

Ruumiin kätkemisessä auttanut vuonna 1957 syntynyt mies sai 70 päiväsakon tuomion hautarauhan rikkomisesta.

Kätkemisessä myöskin auttaneet vuosina 1970 ja 1980 syntyneet miehet saivat 60 ja 65 päivän ehdolliset tuomiot hautarauhan rikkomisesta. Nuoremman miehen rangaistusta kasvatti myös tuomio rikoksentekijän suojelemisesta.

Vuonna 1960 syntynyt uhri surmattiin Riihimäen Peuranpolulla sijaitsevassa asunnossa viime vuoden marraskuun 10. päivänä.

Asunnossa oli vietetty virolaisen viinan vauhdittamia syntymäpäiviä jo usean päivän ajan, kun Mikko Juntunen oli kertomansa mukaan menettänyt malttinsa ja ensin lyönyt ja sitten kuristanut uhria, kunnes tämä muuttui elottomaksi.

Ruumis oli kuolemaa seuranneena päivänä siirretty autolla Viitasaarelle, jossa yhdellä tuomituista oli mökki käytössään.

Ruumista säilytettiin mökin ulkorakennuksen vintillä lähes kaksi viikkoa. Ruumis haudattiin 24. marraskuuta syrjäisen metsäautotien varteen.

Miehet olivat mökkikäyntien ajaksi jättäneet matkapuhelimensa Riihimäelle, jotta matkoista ei kertyisi televalvontatietoja.

 

Kadonnutta naista etsittiin aluksi Riihimäen seudulta muun muassa tiedotusvälineille annetun kuvan avulla.

Kun katoamiselle ei löytynyt luontevaa syytä, muuttui kadonneen etsintä pian rikostutkinnaksi.

Ruumis löytyi Keski-Suomesta joulukuussa. Kaikki neljä miestä otettiin kiinni joulukuun puolivälissä. HäSa

 

Lue myös: Kaksi henkirikosta samassa kerrostalossa – Leena Pekkarisen ruumiin kätkemisessä avustaneille tuomio toisesta kuolemasta

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic