Kanta-Häme Hämeenlinna

Tappiollinen Päivärinteen palvelutalo siirtyy Yrjö ja Hanna -säätiölle – Asukkaiden palvelut jatkossa taataan

Henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä.
Päivärinteen palvelutalo on viime aikoina ollut negatiivisen huomion kohteena. Toiminta on ollut tappiollista. Arkistokuva: Esko Tuovinen

Hämeenlinnan erityisasuntosäätiö sr:n omistama ja ylläpitämä Päivärinteen palvelutalo Hämeenlinnassa siirtyy Yrjö ja Hanna kodeille.

Kiinteistö siirtyy kiinteistökauppana Yrjö ja Hanna -säätiölle, ja palvelutoiminta puolestaan siirtyy liiketoimintakauppana Yrjö ja Hanna hoivapalvelut oy:lle.

– Syynä Päivärinteen liiketoiminnan myynnille on toiminnan tappiollisuus. Hämeenlinnan erityisasuntosäätiölle oli kuitenkin tärkeänä tavoitteena löytää samat arvot jakava kolmannen sektorin vakavarainen ja kehittyvä yhteisö jatkamaan Päivärinteen toimintaa, Hämeenlinnan erityisasuntosäätiön toiminnanjohtaja Virpi Kesti kertoo tiedotteessa.

Yrjö ja Hanna -säätiö omistaa Hämeenlinnassa Keinukamarin palvelutalokiinteistön, jossa kaupunki itse toimii palveluntuottajana.

”Asukkaiden ja omaisten luottamus halutaan palauttaa”

Päivärinteen nykyisten asiakkaiden palveluiden jatkuvuus turvataan, ja henkilöstö siirtyy uuden palveluntuottajan palvelukseen niin sanottuina vanhoina työntekijöinä.

Toimintaa lähdetään kehittämään yhdessä asukkaiden ja henkilöstön kanssa.

– Päivärinteen palvelutalo on viime aikoina ollut negatiivisen uutisoinnin kohteena. Tavoitteenamme on varmistaa yhteistyössä kaupungin ja valvovan viranomaisen kanssa, että asukkaiden saama palvelu vastaa heidän tarpeitaan, jotta asukkaiden ja heidän omaistensa luottamus saadaan palautettua, Yrjö ja Hanna kotien toimitusjohtaja Petri Kokkonen toteaa tiedotteessa.

Uusi toimija aloittaa maaliskuussa

Tavoitteena on Yrjö ja Hanna -kotien toiminnan aloittaminen Päivärinteessä maaliskuussa 2020.

Hämeenlinnan erityisasuntosäätiö luopuu Päivärinteen palvelutalosta, mutta jatkaa toimintaansa muissa yksiköissään, jotka tuottavat asumispalveluja muun muassa kehitysvammaisille, vammautuneille ja mielenterveyskuntoutujille.

Päivärinteen palvelutalo on valmistunut vuonna 2002. Talossa on 56 tehostetun palveluasumisen asiakaspaikkaa ja kuusi tuetun asumisen asiakaspaikkaa vanhuksille.

Lisäksi Päivärinteellä järjestetään vanhuksille ryhmämuotoista päivätoiminnan palvelua. Talossa toimii myös valmistuskeittiö.

Kaupunki tyytyväinen ratkaisuun

Hämeenlinnan kaupunki tulee jatkamaan ikäihmisten asumispalvelujen hankintaa oman tuotannon ulkopuolelta myös tulevaisuudessa.

Asumispalvelut kilpailutetaan uudelleen tämän vuoden aikana, koska aikaisemmat hankintasopimukset umpeutuvat. Kaupunki on toivonut, että asumispalvelut Päivärinteessä jatkuvat. Asiakasohjaus ja ostopalveluista vastaava tulosaluejohtaja Leena Harjula toteaa tiedotteessa olevansa tyytyväinen siitä, että ”kaupunkiin saadaan uusi vanhuspalveluita tuottava toimija nyt, kun Yrjö ja Hanna aloittaa uutena palvelutuottajana Hämeenlinnassa”.

Hämeenlinnan sosiaali- ja terveysjohtaja Jukka Lindberg pitää tiedotteen mukaan positiivisena sitä, että Hämeenlinnan palvelutuottajien kirjo monipuolistuu uudella arvopohjaisella toimijalla.

Lue myös: Avi: Päivärinteen palvelutalossa ”asiakasturvallisuuden vakavaa laiminlyömistä” ja muitakin epäkohtia (5.2.2020)

Päivän lehti

26.2.2020