fbpx
Kanta-Häme

Tärinä sai uudet ulottuvuudet

Valtakunnallinen akvarellinäyttely tekee tutuksi Riihimäen kuvataitelijoiden Galleria Tärinän uutta tilaa. Pikapikaa jurytettyyn näyttelyyn saatiin mukaan töitä lähes pariltakymmeneltä taiteilijalta, kaukaisimmat Oulun seudulta saakka.

Taiteilija Mika Törönen jurytti työt, jotka havainnollistavat hyvin akvarellin mahdollisuuksia.

– Galleria Tärinä on nyt 500 neliömetrin tiloissa, joissa voidaan näyttelyiden ohella toimia monella tavoin. Tosin siirryimme kvartaalitalouteen, sillä tilat eivät ole vakituiset, kertoo Riihimäen kuvataiteilijoiden puheenjohtaja Juha Veltti.

Uusi ja upea tila sijaitsee Riihimäen matkakeskus Liikeradassa entisten, kaupungilta käytössä olleiden tilojen naapurissa. Kaupungin tilat ehtivät olla kuvataiteilijoilla runsaat kaksi vuotta.

Riihimäen kaupungin otettua edellisen tilan nuorisotoimen käyttöön, Liikeradan omistava Tapiola tarjosi korvaavaa tilaa kuvataiteilijoille.

Tulevaisuus auki

– Näistä tiloista maksamme nyt nimellistä vuokraa. Toisaalta olemme tässä väliaikaisesti niin kauan, kunnes nämä saadaan markkinoitua, Juha Veltti kertoo.

Kolmen kuukauden irtisanomistaika rajoittaa näyttelyiden järjestämistä. Pitkäaikaisia suunnitelmia ei voida tehdä.

Galleria Tärinä on Riihimäen kuvataiteilijoiden ainoa mahdollisuus järjestää säännöllisesti näyttelyitä. Yhdistys on jo vuosia hakenut sopivaa tilaa niin näyttelyille kuin työskentelyyn.

Aiemmin taiteilijat toimivat Allinnan rakennuksessa, mutta tilat menetettiin talon vaurioiduttua tulipalossa.

Väliaikaisuudesta huolimatta Liikeradan tilat antavat kuvataiteilijoille nyt uudenlaisia mahdollisuuksia. Näyttelyn oheen voidaan järjestää pieniä kursseja, tapahtumia ja antaa tilaa myös muiden yhdistysten käyttöön.

Ensimmäinen tapahtuma ehti jo olla viikko sitten, jolloin taiteilija Mika Törönen ohjasi akvarellimaalauskurssin.

Kurssilaisten maalauksista on esillä pienimuotoinen kooste valtakunnallisen näyttelyn ohessa.

Syyskuussa Tärinä esittelee paikallisten taiteilijoiden töitä ja lokakuussa on esillä Katja Luodon näyttely. (HäSa)

Valtakunnallinen akvarellitaiteen näyttely on esillä 26.8. saakka Riihimäellä osoitteessa Eteläinen Asemakatu 2A. Näyttely on avoinna tiistaista torstaisin kello 14–17 ja lauantaisin ja sunnuntaisin 12–15.

Menot