Kanta-Häme

Tartunnan saanut istui Hämeenlinnan kirkossa yksin omalla penkkirivillään – Terveysviranomaiset: riski tartuntaan on vähäinen

Hämeenlinnan kirkossa pidetyssä jumalanpalveluksessa on 13.9. kello 10 voinut altistua koronavirukselle. Kuva: Riku Hasari

Hämeenlinnan kirkossa viime sunnuntaina pidettyyn jumalanpalvelukseen osallistui oireeton Covid19-tartunnan saanut ihminen.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherra Kimmo Reinikainen oli yhteydessä asiasta terveysviranomaisiin ja sai tiedon, että riski tartuntaan on hyvin vähäinen.

– Hän istui yksin penkkirivillä ja etäällä muista, Reinikainen sanoo.

Sunnuntaiseen jumalanpalvelukseen osallistui 88 ihmistä.

– Olemme olleet erityisen tarkkoja siitä, että kirkossa pysyy turvavälit. Ihmiset istuvat vain joka toisella rivillä, Reinikainen sanoo.

Hämeenlinnassa on jaettu ehtoollisia, jotka on joissakin seurakunnissa lopetettu. Näillä näkymin Hämeenlinnassa jatketaan edelleen ehtoollisen jakamista.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta kehottaa ottamaan yhteyttä omalle terveysasemalle, jos kyseiseen jumalanpalvelukseen osallistunut epäilee koronatartuntaa.

 

Lue myös: Hoivakodissa ensimmäinen koronavirustartunta Hämeenlinnassa – Sunnuntain jumalanpalveluksessa on voinut altistua virukselle

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic