Kanta-Häme

Tarvasmäen päiväkoti meni puihin

Uuden päiväkodin rakentaminen Tarvasmäkeen on mutkistunut, sillä tarjouskilpailussa palveluntuottajaksi valikoituneen Tenava Päiväkodit oy:n kanssa ei ole päästy sopimukseen ehdoista.

Ongelmana on se, että yritys on toivonut kaupungilta sitoumusta asiakkaiden ohjaamisesta päiväkotiinsa.

– Meillä ei tällä hetkellä ole sellaista järjestelmää, jolla voitaisiin ohjata asiakkaita yksityiseen palvelutuotantoon, vs. tilaajajohtaja Antti Karrimaa kertoo.

Tenava Päiväkodit on edellyttänyt sitä Tarvasmäessä, mutta kaupunki ei voi suostua siihen palveluntuottajien tasapuolisen kohtelun vuoksi.

Valittiin arvalla

Karrimaa esittääkin nyt, että tontin luovutuspäätös peruutettaisiin, koska ei ole edellytyksiä jatkaa neuvotteluja palveluntuottajan kanssa.

Lisäksi hän ehdottaa, että lasten ja nuorten lautakunta käynnistäisi selvitykset Tarvasmäen päivähoitotilanteesta ja uudesta tilaratkaisusta.

Palveluntuottaja valittiin viime vuoden elokuussa arvalla kolmesta tasavertaisesta tarjoajasta.

– Aikaa on kulunut sen verran, ettei tule kysymykseen jomman kumman muun tarjoajan valinta. Sitä paitsi sama ongelma tulisi vastaan myös näiden yritysten kanssa.

Nollatilanteesta

Karrimaa sanookin, että Tarvasmäen tilannetta lähdetään taas selvittämään nollatilanteesta.

– Jos lautakunta hyväksyy esityksen, seuraavaksi varmaan tehdään tarveselvitys ja kartoitetaan olemassa olevat tilat. Pitää myös pohtia, voisiko hankeen toteuttaa esimerkiksi joku kaupungin konserniyhtiöistä.

Jos uusi päiväkoti syntyy, se on paljon myöhässä alkuperäisestä aikataulusta. Viime vuonna sovittiin, että päiväkodin tulisi olla käytössä vuoden 2014 alusta alkaen.

Lasten ja nuorten lautakunta käsittelee asiaa ensi tiistaina. (HäSa)

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic