Kanta-Häme

Tarvasmäkeen voisi nousta päiväkoti jo ensi vuonna

Tarvasmäen uusi päiväkoti on nytkähtämässä pitkän hiljaiselon jälkeen eteenpäin.

Oululainen Coronaria Päivähoito oy on jättänyt Tarvasmäessä olevasta päiväkotitontista varauksen. Yhtiö haluaisi rakentaa tontille neljäryhmäisen päiväkodin, joka aloittaisi toimintansa 1.8.2015. Palvelu on tarkoitus järjestää palveluseteleillä, ja päiväkoti rakennettaisiin yrittäjäriskillä.

Kun Tarvasmäen uudesta yksityisestä päiväkodista ryhdyttiin puhumaan ensimmäisen kerran vuonna 2012, oli suunnitelmissa 120-paikkainen päiväkoti. Nyt päiväkoti on kuitenkin pienentynyt 84-paikkaiseksi.

Lasten ja nuorten lautakunta saa yhtiön ja kaupungin välisen aiesopimuksen käsiteltäväkseen ensi tiistaina. Esitys on, että uuden päiväkodin palvelut tuotetaan palveluseteleillä ja Coronaria hyväksytään palveluseteliyrittäjäksi.

Coronaria on valtakunnallinen päiväkotiyritys. Yhtiön rakennuttamia Touhula Liikuntapäiväkoteja on jo nyt 36 kappaletta yhteensä 19 paikkakunnalla ympäri Suomea.

Päiväkoti per vuosi

Aiesopimus paljastaa, että Tarvasmäen päiväkodin lisäksi yhtiö olisi halukas toteuttamaan Ruununmyllyn alueelle myös toisen, hieman isomman päiväkodin.

126-paikkainen päiväkoti voisi aloittaa toimintansa 1.8.2016 edellyttäen, että kaupunki ehtii saada kaavan valmiiksi ja kaupungin tekemä henkilöstövaikutusten arviointi osoittaa toiminnan sopeuttamisen mahdolliseksi.

Yhtiö voisi toteuttaa Hämeenlinnaan myös kolmannen päiväkodin keskustan alueelle. Aiesopimukseen on kirjattu, että kaupunki ja yhtiö selvittävät yhdessä tonttimahdollisuudet keskustan alueelta siten, että tämä päiväkoti voitaisiin toteuttaa vuonna 2017.

Koko sopimus raukeaisi, jos ensimmäinen eli Tarvasmäen päiväkoti ei valmistuisi määräaikaan, eli ensi vuoden elokuuhun mennessä.

Pitkä ja takkuinen tie

Tarvasmäen päiväkoti-hanke on ollut jäissä viime vuoden lopulta lähtien.

Kaupunki järjesti vuonna 2012 tarjouskilpailun, jonka perusteella kolmesta hakijasta palveluntuottajaksi valikoitui Tenava Päiväkodit oy. Coronaria Päivähoito oy lukeutui myös tuolloin hakijoiden joukkoon.

Kaupunki ja yhtiö eivät kuitenkaan päässeet sopimukseen päiväkodin toiminnan ehdoista, ja asia palasi lähtöruutuun. Yritys olisi halunnut, että kaupunki olisi sitoutunut ohjaamaan asiakkaita yksityiseen päiväkotiin. Tähän kaupunki ei kuitenkaan suostunut vedoten palvelutuottajien tasapuoliseen kohteluun.

Tämän jälkeen kaupunki on linjannut, että palvelu voidaan järjestää palvelusetelein. (HäSa)

Menot