Kanta-Häme

Tarvitseeko pitseria 140 asiakaspaikkaa?

Kauppakeskus Tuulosessa pitseriaa pitävällä Osman Avcilla on ollut myönteinen ongelma. Pitseria on usein täynnä, eivätkä kaikki halukkaat pääse syömään. 

Kuinka kauan olet suunnitellut laajentamista, yrittäjä Osman Avci?

– Olen kysellyt vapaata tilaa Tuulosesta jo jonkin aikaa. Kun kenkäkauppa lopetti viereisestä liiketilasta, minulle tarjottiin mahdollisuutta laajentamiseen.

Miksi halusit isommat ravintolatilat?

– Kun bussilasteja piipahtaa Tuulosessa, kaikki halukkaat eivät ole mahtuneet syömään. Nyt saamme 140 asiakaspaikkaa, ja kesällä saamme ulos ison terassin. Lisäksi on pieni kabinetti. Minulla on myös paljon kanta-asiakkaita, joten on kiva, että kaikille on ravintolassa tilaa.

Tarkoittavatko isommat tilat muutoksia myös ruokalistaan?

– Kyllä listalla on jo pihvejä ja leikkeitä sekä gluteiinitonta pizzaa. Saimme myös B-luvat, joten voimme myydä viiniä ruuan kanssa. Pihvit ovat käyneet hyvin kaupaksi.

Kuinka kauan olet ollut yrittäjänä Tuulosessa?

– Olen ollut yrittäjänä kahdeksan vuotta, joista viisi vuotta Tuulosessa. Muutin Suomeen vuonna 2008 ja olin pari vuotta Hämeenlinnassa. Sitten tulin Tuuloseen, mutta asun edelleen Hämeenlinnassa.

Vuonna 2014 kerroit Hämeen Sanomien haastattelussa hakevasi Suomen kansalaisuutta. Se on tökännyt kuitenkin kielikokeeseen. Millainen tilanne on nyt?

– Minulla on paha lukihäiriö. Olen tehnyt kielikokeen monta kertaa, mutten ole päässyt siitä läpi lukihäiriöni vuoksi. Minulle olisi parasta, jos voisin tehdä sen suullisesti. Olen kuitenkin niin paljon töissä, ettei minulla ole ollut nyt aikaa ajatella asiaa.

Kuinka paljon teet töitä?

– Olen joka päivä töissä kello 9–20.

Olet kotoisin Turkista. Onko ikinä ikävä lämpimään?

– Ei ole ikävä. Olisin Turkissakin sisällä ja töissä. HÄSA

JUTTUA KORJATTU 27.1. klo 9.52. Laajennetun pitserian avajaiset olivat viime viikon lauantaina.

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic