Kanta-Häme

Tässä koulussa eivät karkkipaperit rapise

– Karkittomuutta ja ainakin makeisten syönnin vähentämistä on koulussa mietitty jo useana vuonna, sanoo luokanopettaja Jenni Mattila. Nyt haaveesta on tullut totta. Koulussa on tehty yksimielinen päätös, karamellit ovat pannassa. Aika ilman karamellejä, karkiton kausi koulussa käynnistyi ekaluokkalaisten karkkis-tempauksella laulu- ja musiikkiesityksineen sekä Juuso Korhosen juhlallisella julistuksella nauhanleikkaamisineen.

– Karkittomuus on otettu vastaan myönteisesti. Asiaa ovat kannattaneet niin oppilaat kuin opettajat. Koulussa oppilaiden kesken on keskusteltu makeisten syönnistä ja mietitty niiden vaikutuksia terveyteen, opettaja kertoo. Hän muistuttaa, ettei päätös tarkoita karkkivastaisuutta, mutta koulussa niitä ei tarvita. Taka-ajatuksena on kasvattaa lapsia terveellisiin elämäntapoihin.

Pieneen herkutteluun on Kirkonkulman koululaisilla jatkossakin mahdollisuus kerran viikossa pullapäivänä, kun kuudesluokkalaiset myyvät leipomuksiaan leirikoulurahastonsa kartuttamiseksi.

Karkittomuus Kirkonkulman koulussa tarkoittaa, että merkkipäivänä eivät namut luokissa rapise. Herkkujen sijaan syntymäpäiväsankareita muistetaan lauluin ja leikein. Leikin saa päivänsankari valita.

Matematiikan tehtävien kimpussa 1C-luokassa ahkeroineet Hilma Heinänen ja Henni Halme valitsivat leikkien ja pelien listan kärkeen ”hirsipuun.”

– Se on kivaa, kun opettaja kirjoittaa taululle sanan, johon saa arvailla puuttuvia kirjaimia, tytöt kertoivat. Kirjaimet ja lukutaito on jo hallussa molemmilla.

Oppilaista useimmilla karkkipäivä on lauantai, joillain viikonloppu. Eetu Koivunen sanoi joskus vaihtavansa makeiset mansikoihin. Periaatteessa hänellä karkkipäivä on lauantai: ”Paitsi, jos on juhlat, niin silloin karkkeja voi syödä toisenakin päivänä.” (HäSa)

 

 

 

Päivän lehti

22.1.2020