Kanta-Häme

Tavastia ja Luotsi menevät ehkä yhteen

Koulutuskuntayhtymä Tavastia ja Hämeenlinnan Seudun Työvalmennussäätiö Luotsi ovat aloittaneet selvitystyön organisaatioiden yhteistyömahdollisuuksista tai jopa organisaatioiden yhdistämisestä.

Taustalla on vuodesta 2015 lähtien vireillä ollut Luotsin säätiöaseman selvittelyprosessi suhteessa Hämeenlinnan kaupunkiin.

Asiaan vaikuttaa myös tekeillä oleva Hämeenlinnan kaupungin konsernirakenneselvitys, jonka yhtenä osapuolena on koulutuskuntayhtymä Tavastia.

Selvitys ja päätökset jatkotoimista tehdään siinä aikataulussa, että ne ovat käytettävissä, kun Hämeenlinnan kaupunki tekee päätöksiä konsernirakenteestaan.

Sosiaali- ja terveydenhuoltoon sekä työllisyydenhoitoon on tulossa isoja muutoksia sote-uudistuksen vuoksi.

Luotsin on tärkeää valmistautua tähän muutokseen ja mahdollisuuteen olla maakunnallinen toimija jatkossakin.

Osaamisen tunnistaminen, vahvistaminen ja opintokokonaisuuksien suorittaminen on tullut entistä merkittävimmäksi osaksi työllisyydenhoidon palveluja. Osana koulutuskuntayhtymä Tavastiaa Luotsille avautuisi uusia mahdollisuuksia työllisyydenhoidon palvelujen tuottajana.

Luotsisäätiön ja Tavastian kanssa tehtävä yhteistyö tarjoaisi merkittäviä etuja tehokkaaseen tilojen ja laitteiden tilojen käyttöön.

Yhteistyö turvaisi asiakkaiden joustavat siirtymät työpajan ja opintojen välillä. Tavoitteena on myös vastata aiempaa paremmin kunkin asiakkaan ja opiskelijan tarpeisiin. HÄSA

Päivän lehti

6.6.2020