fbpx
Kanta-Häme

Tavastia pohtii lukioiden ostamista

Lukioliikelaitos on tehnyt mielenkiintoisen ehdotuksen koulutuskuntayhtymä Tavastialle.

Esityksenä on, että Tavastia harkitsisi Kaurialan ja Lyseon lukiokiinteistöjen ostoa Hämeenlinnan kaupungilta.

Hankintaa perustellaan sillä, että jatkuva epävarmuus koulutilojen pysyvyydestä heijastuu opetukseen ja oppimistuloksiin. Tavoitteena on rauhoittaa tilanne.

Hankintaa perustellaan myös sillä, että sekä Kaurialan että Lyseon lukiot ovat hyvässä kunnossa, eikä kiinteistöissä ole odotettavissa suuria peruskorjauksia.

Tavastia pyrkii selvittämään lukiokiinteistöjen ostomahdollisuuden. Erityisesti lukioiden henkilöstö on tämän ratkaisun takana, koska se selkiyttäisi lukiokoulutuksen järjestämistapaa ja sillä olisi merkittävä vaikutus työhyvinvointiin.

Vs. tilaajajohtaja Antti Karrimaa sanoo, että kaupungilla ollaan tietoisia tästä suunnitelmasta.

– Meillä on tilaselvitystyö edelleen menossa. Jos esitys lukiokaupoista tulee, se otetaan yhdeksi vaihtoehdoksi mukaan selvitykseen.

Karrimaa kertoo, että vaihtoehtoja koulukiinteistöjen tulevaisuudesta alkaa olla runsaasti.

– Olisikohan meillä jo seitsemän erilaista suunnitelmaa pöydällä.

Koulutilaselvityksen pitäisi valmistua ensi keväänä.

Kaupunki päättää

Koulutuskuntayhtymä Tavastia tuskin pystyy tekemään lukiokauppoja omin päin, sillä Hämeenlinna on mukana kuntayhtymässä reilusti yli 50 prosentin osuudella.

Karrimaa sanoo, että tätä vaihtoehtoa harkitaan siinä missä muitakin.

– Se, että kiinteistökauppoihin päädyttäisiin, ei vie pohjaa tilaselvitykseltä. Meillä on edelleen useita koulutiloja koskevia ratkaisemattomia kysymyksiä.

Tilaruletin taustalla on se, että Hamkin Myllymäessä sijaitsevat tilat vapautuvat lähivuosina. Toisaalta esimerkiksi Keskuskoulun ja Kaurialan koulun kiinteistöt vaativat isoja ja kalliita remontteja. (HäSa)

Menot