Kanta-Häme

Tavastian lukio sai lopullisen muotonsa

Hämeenlinnan suurlukion eli Tavastian lukion tilasuunnitelmat ovat valmistuneet.

Uuden lukion käyttöön tulee vajaat 8000 neliötä tilaa, josta Ammattiopisto Tavastian nykyisessä G-rakennuksessa on runsas puolet. Uudisosaan rakennetaan noin 3600 neliötä kolmeen varsinaiseen kerrokseen sekä kellarikerrokseen.

– Luokkatiloja oli toiveissa 30 ja viimeisten laskujen mukaan niitä on nyt tulossa 32, laskee tilat suunnitellut arkkitehti Markku Vaara Arkkitehdit Oy Latva ja Vaarasta.

Opetustilat on mitoitettu 40 oppilaan opetusryhmiä ajatellen.

– Vanhalla puolella suurimman muutoksen kokee musiikkiluokka. Muutoin mennään pienemmillä muutoksilla. Tällä tavoin budjettiin varattua rahaa on pysytty siirtämään uudisrakentamiseen, kertoo Markku Vaara.

 

Vanhassa, vuonna 2003 rakennetussa osassa tilat ovat enimmäkseen perinteisiä luokkia. Uudisosasta löytyy myös avointa oppimisympäristöä sekä muuntuvia opetustiloja.

Uudisosan kellarin ikkunattomiin väestönsuojatiloihin on sijoitettu yksi opettajien sosiaalitila sekä kaksi opetustilaa, ilmaisutaidolle ja esimerkiksi kuvankäsittelylle ja valokuvaukselle.

– Eiväthän ikkunattomat tilat koskaan hirveän kivoja ole, mutta näistä tiloista pyritään tekemään mahdollisimman viihtyisiä muun muassa sisustuksen avulla, sanoo Koulutuskuntayhtymä Tavastian johtaja Jouni Haajanen.

 

Lopulliset arkkitehtisuunnitelmat ovat saaneet sekä henkilöstöryhmien ja opiskelijoiden edustajien hyväksynnän. Heidän muutosehdotustensa perusteella suunnitelmia on muokattu syksyn mittaan.

– Opiskelijoiden suurimmat huolet liittyivät vessojen riittävyyteen ja säilytyslokerikkojen sijoitteluun. Vessoja on nyt uudelle puolelle lisätty ja lokerikkojen paikkoja mietitty uudelleen, Vaara summaa.

Arkkitehtipiirrosten valmistuttua vuorossa ovat vielä rakennesuunnittelu ja talotekniikan suunnittelu. Rakentaminen vaatii myös kaavamuutoksen.

– Kaupunki on laittanut asemakaavamuutoksen vireille marraskuun puolella. Tavoitteena on, että rakentamaan päästään ensi kesänä, Haajanen tiivistää. HäSa

Päivän lehti

1.10.2020

Fingerpori

comic