Kanta-Häme

Tavastian opiskelijat huolissaan Hattelmalantien turvallisuudesta

Ammattiopisto Tavastian opiskelijakunta on ilmaissut huolensa Hattelmalantien turvallisuudesta opiston kohdalla. Opiskelijakunta esittää, että Hämeenlinnan yhdyskuntalautakunta ryhtyy toimiin liikenneturvallisuuden parantamiseksi mahdollisimman pian esimerkiksi hidasteilla, nopeusnäytöllä tai liikennevaloilla.

– Emme halua yksilöidä keinoja. Meille on tärkeintä, että turvallisuus paranee, sanoo opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Janne Liukkonen.

Opiskelijakunta on tehnyt asiasta aloitteen Hämeenlinnan kaupungille. Se merkittiin tiedoksi yhdyskuntalautakunnan kokouksessa tiistaina.

Aloitteessa todetaan, että Hattelmalantien liikenneturvallisuus koskettaa erityisesti noin 2 500 Tavastian opiskelijaa ja henkilökuntaa, mutta ammattiopiston kohta on vaarallinen tienylityspaikka myös kaikille muille tienkäyttäjille.

Aloitteen mukaan kyseisen paikan liikenne on yhä vilkastumassa, kun poliisit muuttavat uuteen Miekkalinnaan. Lisäksi tienkäyttö saattaa vilkastua, kun Hattelmalantielle valmistuu uusi lounasravintola. Huoli turvallisuudesta kasvaa entisestään, kun Kiipulan erityisoppilaitos Perttula muuttaa ammattiopisto Tavastian tiloihin.

Opiskelijat muistuttavat, että samasta asiasta on tehty aloite jo aikaisemminkin, mutta siitä ei ollut mitään hyötyä, ja vastauksen saaminen kesti kaksi vuotta.

”Mahdollisimman pian”

Opiskelijoiden huolta kuunnellaan kaupungilla herkällä korvalla, mutta pikaista ratkaisua Hattelmalantien ongelmiin ei ole odotettavissa.

– Aiheesta on alustavasti keskusteltu, ja vastaus annetaan mahdollisimman pian. Mitään aikataulua en kuitenkaan uskalla luvata, kertoo tilaajapäällikkö Eija-Liisa Dahlberg Hämeenlinnan yhdyskunta-, ympäristö- ja rakentamispalveluiden tilaajayksiköstä.

– Asia on tärkeä, mutta meillä on vain yksi liikennesuunnittelija. Rahkeet eivät riitä joka paikkaan kovin nopeasti. (HäSa)