fbpx
Kanta-Häme

Tavastilan eteen kahden tunnin kiekkopaikkoja

Lidlin myymälän tulo Tavastilan kauppakeskukseen etenee hitaasti, mutta varmasti. Ensi viikolla yhdyskuntalautakunta päättää Tavastilan paikoitusalueen liikenteenohjaussuunnitelmasta.

Kaupunginhallitushan päätti jo toukokuussa, että Tavastilan edessä oleva pysäköintialue vuokrataan määräaikaisella vuokrasopimuksella Tavastilan kiinteistön omistavalle Jenny ja Antti Wihurin rahastolle.

Vuokrasopimus tehtiin kolmeksi vuodeksi, minkä jälkeen rahastolla on etuoikeus jatkosopimukseen.

Nyt yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden tilaajajohtaja Päivi Saloranta esittää lautakunnalle, että pysäköintialueelle tulisi kiekollisia kahden tunnin autopaikkoja. Nykyinen lippuautomaatti aiotaan peittää.

Lisäksi invalidien pysäköintipaikat muutetaan uuteen paikkaan – pääoven eteen aiotaan merkitä kaksi invalidipaikkaa.

Poliisi on tutustunut suunnitelmaan, eikä sillä ollut huomauttamista.

Vuokraaja eli Jenny ja Antti Wihurin rahasto toteuttaa liikenteenohjaussuunnitelman ja vastaa alueen kunnossapidosta.

Monet hämeenlinnalaiset ovat jo kärsimättömästi odottaneet Lidlin tuloa kaupungin keskustaan. Jenny ja Antti Wihurin rahaston kiinteistöpäällikkö Jukka Lehmusvirta sanoi perjantaina Hämeen Sanomille, että uusi myymälä avataan tammikuussa, muttei todennäköisesti vielä kuun alussa.

– Aloittamisajankohta selviää, kun varsinainen remontti alkaa. Veikkaan, että remontti alkaa parin viikon päästä.

Lehmusvirta sanoi myös, että Tavastilan pysäköinninvalvonnasta on tarkoitus sopia kaupungin kanssa. Vielä sopimusta ei ole tehty.

Jenny ja Antti Wihurin rahasto sekä Lidl Suomi Ky allekirjoittivat viime heinäkuussa pitkäaikaisen vuokrasopimuksen kauppakeskus Tavastilassa sijaitsevan liikehuoneiston vuokraamisesta. Kyseessä on entinen S-Marketin tila, joka tyhjeni, kun Goodmanissa avattiin uusi S-Market.

Lidlin ehtona myymälän perustamiselle oli, että sen viereen on järjestettävä maksutonta pysäköintitilaa.

Lidlin tulo Tavastilaan tuo merkittävästi uusia asiakkaita sekä uusia työpaikkoja Hämeenlinnan keskustaan. Myymälä työllistää noin 40 henkilöä, minkä lisäksi sen arvioidaan työllistävän välillisesti noin 60–70 henkilöä.

Vielä kesällä arveltiin, että uusi Lidlin myymälä avattaisiin jo tämän vuoden puolella. HäSa

Menot