Kanta-Häme

Tavastilan parkkipaikat kiekollisiksi

Kaupunki harkitsee tosissaan kauppakeskus Tavastilan pysäköintialueen vuokraamista Jenny ja Antti Wihurin rahastolle.

Asia on maanantaina esillä kaupunginhallituksessa. Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo esittää, että alue voitaisiin vuokrata ainakin määräaikaisesti.

Wihurin rahasto on käynyt Tavastilan kauppakeskuksen tiloista vuokrausneuvotteluja Lidlin kanssa. Kauppaketjun ehtona on kuitenkin, että liikkeen läheisyydessä on maksuttomia parkkipaikkoja.

Kaupunki on nyt taipumassa siihen, että samalla, kun pysäköintialue vuokrataan Wihurin rahastolle, pysäköinti muuttuu aikarajoitteiseksi. Tällä hetkellä se on maksullista.

Alueen 56 pysäköintipaikalle tulisi kahden tunnin aikarajoitus.

Vuokraksi määritellään ensimmäisenä vuonna 30 000 euroa, toisena 45 00 ja kolmantena 60 000, joka on alueen täysi vuokra.

Lidlin tuloa Tavastilaan pidetään tärkeänä, jotta kauppakeskus pystyy kilpailemaan viereisen Goodmanin kauppakeskuksen kanssa. Tavastilassa on tyhjää liiketilaa muun muassa sen vuoksi, että S-market siirtyi sieltä Goodmaniin.

Uuden veturiyrityksen toivotaan vauhdittavan Tavastilan muiden tyhjillään olevien tilojen vuokrausta.

Tavastilan pysäköintipaikalta kertyi viime vuonna Hämeenlinnan Pysäköinnille tuloja noin 72 000 euroa. Isosuo esittää kaupunginhallitukselle, että tulonmenestys korvattaisiin pysäköintiyhtiölle tarkistamalla kaupungin ja yhtiön välistä sopimusta.

Linnan Kehitys on arvioinut Lidlin työllistävän suoraan noin 40 henkilöä ja välillisesti 60-70. Pelkästään suoranaisten työpaikkojen lasketaan merkitsevän noin 160 000 euron vuosittaista kunnallisverokertymää.

Kaupunginhallitus pohtii asiaa maanantaina. Häsa

Päivän lehti

5.4.2020