Kanta-Häme

Tavataanko suolentopallon MM-joukkueet torilla?

Kaksi hämeenlinnalaisjoukkuetta, Hämeen hitaimmat naisten sarjassa ja Avengers sekasarjassa, voitti lauantaina maailmanmestaruuden suolentopallossa Haukivuorella.
Suolentopallossa on kerrallaan joukkueesta neljä ihmistä kentällä. Peli etenee beachvolleyn pisteillä. Pelin tiimellyksessä Ann-Marie von Bell (vas.), Siiri Valkeajärvi kaatuneena, Saana Konanow hakee palloa ja Miina Lehtinen seuraa tilannetta. Kuva: -
Suolentopallossa on kerrallaan joukkueesta neljä ihmistä kentällä. Peli etenee beachvolleyn pisteillä. Pelin tiimellyksessä Ann-Marie von Bell (vas.), Siiri Valkeajärvi kaatuneena, Saana Konanow hakee palloa ja Miina Lehtinen seuraa tilannetta.

Ann-Marie von Bell, sinä edustit kisoissa joukkuetta Hämeen hitaimmat. Miltä maailmanmestaruus maistuu?

– Erittäin, erittäin hyvältä! Eihän meitä maailmanmestareita ihan joka kulmalta löydy.

Miten juhlitte maailmanmestaruutta?

– Meillä oli kovat mitalijuhlat Haukivuorella lauantai-iltana. Saimme mestaruuslippikset, ja mitaleiden jako oli iltajuhlissa. Kuorossa lauloimme perinteisesti ”We Are the Champions” ja pidimme vielä oranssia kevättä yllä. Aika kovaa meteliä pidimme siitä, että Hämeenlinnasta ja jääkiekon suomenmestaruuskaupungista olemme.

Hämeen hitaimmat finaalin jälkeen: Takana Siiri Valkeajärvi (vas.), Miina Lehtinen ja Anna-Riina Kannasoja sekä edessä Marika Enckell, Ann-Marie von Bell ja Saana Konanow. Kuva: .
Hämeen hitaimmat finaalin jälkeen: Takana Siiri Valkeajärvi (vas.), Miina Lehtinen ja Anna-Riina Kannasoja sekä edessä Marika Enckell, Ann-Marie von Bell ja Saana Konanow.

Kuinka monta joukkueita oli ja mistä maista?

– Joukkueita oli yhteensä 80 neljässä sarjassa. Näistä kahdessa oli Hämeenlinna edustettuna. Suurin osa oli Suomesta, mutta osallistujia oli myös itänaapurista.

Minkälaisia hämeenlinnalaisjoukkueet ovat?

– Meidän joukkuelaiset ovat aika monta vuotta pelanneet lentopalloa aikanaan yhdessä. Olemme kaikki hämeenlinnalaislähtöisiä. Osa asuu täällä, osa muualla.

– Toisessa joukkueessa kundit pelailevat enemmän biitsipuolella. Anna Nikulainen ja Emmi Kirvesmäki ovat ainakin pelanneet HPK:n akatemiajoukkueessa viime kauden.

Avengers finaalin jälkeen: Takana Kasmir Paajanen (vas.) ja Kim Kiviö, edessä Emmi Kirvesmäki (vas.) ja Anna Nikulainen. Kuva: .
Avengers finaalin jälkeen: Takana Kasmir Paajanen (vas.) ja Kim Kiviö, edessä Emmi Kirvesmäki (vas.) ja Anna Nikulainen.

Miten suolentopalloa pelataan?

– Beachvolleyn pisteillä. Hirveän tärkeää on, että syöttö on kunnossa. Vaikka me olimme Hämeen hitaimmat, eivät muutkaan joukkueet kauhean nopeita olleet. Osa kentistä upotti enemmän kuin toiset. Mutaa oli pahimmillaan pakaraan asti. Sieltä ei kauheasti tiikereitä tehty.

Kuinka raskasta oli pelata?

– Kyllä se raskasta on. Suo upottaa jalkoja koko ajan alaspäin. Eikä 32 asteen helle ainakaan helpottanut tilannetta.

Tavataanko MM-joukkueet Hämeenlinnan torilla kansanjuhlassa?

– Toivon mukaan. Odotamme koko ajan, että meille ilmoitetaan koska se on. Mitalikahveja ei ole kukaan vielä tarjonnut! HÄSA

 

Täsmennetty otsikkoa kello 21.00.

 

Päivän lehti

20.2.2020