Kanta-Häme

Täydellisiä herrasmiehiä ja Rocktehtaan työläisiä

Suistossa on luvassa ensi sunnuntaina jytinää. Ehtoon pääesiintyjä on saksalaisen nahkahousuhevin suurlähettilään, Helloween-orkesterin musiikkia soittava paikallinen tribuuttikokoonpano Perfect Gentlemen.
 
Yhtye koottiin alunperin siksi, että Jaska Kunnas ja Tomppa Ranta-Kahila pääsisivät soittelemaan kunnon rehellistä heviä kimpassa. Viime vuonna osin sama porukka esitti Volbeatia Suistolla, jenkkiautotallin bileissä, sekä Linnacruisingissa. Traumaattinen kokemus päättyi syksyllä Jaskan erottamiseen Pain Confessorista, koska Volbeat ja äärimetallin uskottava esittäminen eivät mahtuneet samaan lauseeseen. Herrasmiesten perustamiseen tarvittiin vain yksi syvällinen keskustelu elämän peruskysymyksistä.

Tunkua bändiin

Ranta-Kahila tunnustautuu Hämeenlinnan vannoutuneimmaksi Helloween-faniksi. Bassoon houkuteltiin Hannes Horma sillä varjolla, että korkeiden äänien yläpuolelle pit��isi jonkun kiljahdella vielä uskottavia taustojakin. Leksa Kunnas valittiin rumpaliksi kaikkiaan yhden hakijan joukosta. 
 
– Kosketinsoittaja Mika yllätettiin romanttisilta kahvitreffeiltä torin kulmilta, ja pitkällisen yhden lauseen painostuksen jälkeen hän suostui. Päätökseen vaikutti ennen muuta oli keikkaliksa, joka tunnetusti mitataan pitsoissa, Jaska Kunnas kertoo.
 
– Sunnuntain keikkaan päätettiinkin laittaa vähän paremman hintaiset liput, eli pääsymaksu on vapaaehtoinen. Tuotto menee Suisto-klubin hyväksi.
 
Keikalla kuullaan biisejä laidasta laitaan, sekä uutta että vanhaa.
 
– Kyllä se on tiedossa että porukka tulee huutelemaan ennen ja jälkeen keikkaa mitä olisi pitänyt soittaa. Ja sitten keikalla kuitenkin vaaditaan taas sitä Paranoidia. No, siihenkin ollaan varauduttu, Kunnas lupaa.
 
–  Ei tässä kuitenkaan mikään Metallijukeboksi olla. Treeneissä ollaan häröilty oikein urakalla, mutta keikalla saksalainen täsmällisyys ajaa etusijalle, ja tavoitteena on olla hymyilemättä kertaakaan puolentoista tunnin aikana. Tavoitteena oli aluksi once in a life time -tyyppisesti hyvä keikka, nopea nousu, ilmiriita ja nopea hajoaminen. Treenikauden aikana on kuitenkin käynyt ilmi, että orkesterilla on sittenkin tulevaisuutta.

Tukevat lämppärit

Alkuillasta lauteet kuumentaa Blackout-yhtye sekä Ranta-Kahilan luotsaaman Rocktehtaan All Stars -kokonpano.
 
– Vuodesta 2007 olemme olleet toiminnassa bändimuotoista musiikin opetusta antavana mestana, Ranta-Kahila sanoo.
 
– Työ alkaa kantaa hedelmää. Pisimpään messissä olleet oppilaat siis osaavat jo oikeasti soittaa. Jopa niin hyvin, ettei sitä oikein kuulematta usko, siksi pukkaan heitä keikalle.
 
Perfect Gentlemen plays Helloween su 20.4. Suistossa.
 

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic