Kanta-Häme

Tays Kehitysyhtiö aloitti toimintansa – Myös Kanta-Häme mukana uudessa yhtiössä

Kolmen sairaanhoitopiirin yhteinen Tays Kehitysyhtiö Oy on aloittanut toimintansa. Lääkärikoulutuksen kehittäminen on yksi keskeisistä tavoitteista. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kolmen sairaanhoitopiirin yhteinen Tays Kehitysyhtiö Oy on aloittanut toimintansa. Lääkärikoulutuksen kehittäminen on yksi keskeisistä tavoitteista. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien yhteisen Tays Kehitysyhtiö Oy:n toiminta on käynnistynyt Matti Eskolan tultua valituksi yhtiön toimitusjohtajaksi. Vuoden 2023 loppuun jatkuva yhteistyösopimus tulee sairaanhoitopiirien hallitusten käsittelyyn kesäkuun aikana. Yhtiö perustettiin Tähtisairaala-hankkeen tuloksena.

Yhtiön tavoitteena on tiivistää sairaanhoitopiirien yhteistyötä ja kehittää toimintaa. Kehittämistyö alkaa asiakaslähtöisten palveluiden, hankintojen ja koulutuksen osa-alueilla.

– Keskitymme nyt yhdessä erikoissairaanhoidon toimivuuden kehittämiseen konkreettisilla toimenpiteillä yhden erikoissairaanhoidon organisaation rakentamisen asemasta, kertoo kehitysyhtiön uusi toimitusjohtaja Matti Eskola tiedotteessa.

Tays Kehitysyhtiössä jatkuu erityisvastuualueen erikoislääkärikoulutuksen kehittäminen.

– Lääkärikoulutuksen tarveselvitys valmistuu jo kesäkuussa. Sen pohjalta jatketaan koulutuksen laadun kehittämistä ja suunnitellaan työvoiman määrällistä ohjausta. Tavoitteena on olla vetovoimainen työpaikka ja varmistaa, että kaikissa Tähtisairaalan tehtävissä olisi tulevaisuudessa tarvittavat resurssit, kertoo koulutuspäällikkö Johanna Rellman.

Hoitotyön ja muiden ammattiryhmien koulutuksen kehittäminen alkaa myös loppukesästä 2020. Yhteisen asiakaskokemusmittarin luominen on palveluiden kehittämisen ensimmäisiä tehtäviä. Kolmas teema-alue hankintojen kehittämiseksi alkaa täysimittaisesti kesän 2020 jälkeen.

Yhtiö kartoittaa jatkuvasti myös uusia konkreettisia kehittämiskohteita, joiden avulla voitaisiin parantaa palvelua, tuottavuutta tai laatua.

Päivän lehti

12.7.2020