Kanta-Häme

Täytyykö lapsen eväiden mukana olla talouspaperia?

Facebookissa on keskusteltu kovasti Hattulan seurakunnan lähettämästä kirjeestä päiväkerholasten koteihin. Kirjeessä pyydettiin muun muassa pakkaamaan eväiden mukaan talouspaperia. Toinen vanhemmissa hämmennystä herättänyt asia oli se, ettei kerhoissa vaihdeta vaippoja hygieniaan ja työergonomiaan vedoten.

Millaista palautetta olette saaneet kirjeestä, vastaavan lastenohjaajan sijainen Johanna Pennanen?

– Facebookissa keskustelua käytiin kovasti ja vastasin siellä palautteeseen. Lisäksi olen kahden henkilön kanssa keskustellut asiasta sekä sähköpostitse että puhelimitse. Valitettavasti tässä on käynyt niin, että seurakunnan kirje on ymmärretty väärin muutaman kirjeessä huonosti ilmaistun asian vuoksi.

Facebookissa on jo spekuloitu, ettei seurakunnalla olisi varaa antaa paperia suun pyyhkimiseen?

– Kyse ei ole siitä vaan tapakasvatus oli ideana. Samaa kirjepohjaa on käytetty jo 15 vuotta ja nyt siitä tuli palautetta ensimmäisen kerran.

Keskusteluketjussa ihmetellään myös sitä, että eikö lapsen vessavahinkoakaan korjata, vaan vahingon sattuessa lapsi joutuisi odottamaan kakat housussa vanhempaansa hakemaan?

– Kukaan lapsi ei ole Hattulassa ollut kakat tai pissat housussa odottamassa vanhempaansa hakemaan. Kyllä me aina käytämme lapsia vessassa ja autamme kaikessa tarpeen mukaan. Surullista asiassa on se, että vaippa-asia ei ole aiheuttanut toimenpiteitä ainakaan viimeiseen 20 vuoteen eli asiasisällöltään virheellinen lause on aiheuttanut mielipahaa ja hämmennystä.

Miten väärinymmärrys aiotaan korjata?

– Olemme vastaanottaneet kaiken palautteen ja korjaamme kirjeen epäkohdat ja lähetämme kerholasten perheisiin uuden kirjeen ensi viikolla. Olemme pahoillamme aiheuttamastamme mielipahasta.

Ovatko nykyvanhemmat herkkiä neuvomiselle?

– Nyt ohjeistus on selkeästi ollut liian pikkutarkka. Siinä on sanoitettu ja ohjattu liikaa ja se on aiheuttanut hämmennystä. HÄSA