Kanta-Häme

Teatterisali osoittautunut sopivaksi konserttikäyttöön

 

Sibelius Celebrations käynnisti viime syksynä yhteistyön Hämeenlinnan teatterin kanssa järjestämällä salissa muutaman konsertin. Kokemukset ovat lupaavia. Niinpä nyt, konserttikautta 2013–2014 suunniteltaessa teatterisaliin sovitetaan konsertteja teatterin omien produktioiden aikataulujen ehdoilla hyvässä yhteistyössä.
 
– Olemme olleet tyytyväisiä yllättävän hyvään akustiikkaan. Puheteatteriin kuuluva kuiva akustiikka soveltuu harvoin musiikin, varsinkaan vahvistamattoman musiikin esittämiseen, mutta tästäkin meillä on kohtuulliset kokemukset. Toki salin parhaat puolet nousevat esiin varsinkin vahvistetussa musiikissa, toteaa tuottaja Tatu Pohjola.
 
Pohjolan mukaan teatterisalin käytöstä on monia etuja. Ensinnäkin sali on erinomainen Sib Celebrationsin tarpeisiin, hyvä ääni- ja valotekniikka, yhteistyökykyinen henkilökunta ja hyvät yleisötilat.
 
Varsinaisia haittoja hän ei keksi. Paitsi, suuri yleisö ei ole vielä huomannut teatterin päänäyttämön toimimista konserttisalina.
 
Konsertteja  teatterissa
Kevään aikana teatterissa onkin kaksi huomattavaa Sib Celebrationsin konserttia. Maaliskuun 10. päivänä nähdään ja kuullaan Duo Kalaniemi-Alakotilaa. Harmonikkataiteilija Maria Kalaniemi ja pianisti, säveltäjä Alakotila kuuluvat uuden kansanmusiikin arvostetuimpiin muusikoihin Suomessa. Nämä uranuurtajat ovat esiintyneet ympäri maailman ja saaneet useita palkintoja ja tunnustuksia. Molemmat on nimitetty taiteilijaprofessoreiksi.
 
Duon konsertissa suomalaiset ja suomenruotsalaiset sävelmät soivat taiteilijoiden omina raikkaina sovituksina. Olennaisena osana ohjelmistoon kuluvat myös argentiinalaiset tangot ja ranskalaiset valssit.
 
Kuhmon kamarimusiikin vakiosoittajat soittavat Mozartia maaliskuun 17. päivän konsertissa. Tuolloin kuullaan huilukvartetto nro 3 C-duuri KV 285b, pianokvartetto nro 1 g-molli KV 478, Adagio h-molli KV540, duoja huilulle ja viululle oopperasta Taikahuilu ja pianokvartetto nro 2 Es-duuri KV 493.
 
Soittimissa ovat Vladimir Mendelssohn, alttoviulu, Minna Pensola, viulu, Valeria Resjan, piano, Martti Rousi, sello ja Janne Thomsen, huilu.