Kanta-Häme

Teatterit etsivät tiiviimpää yhteistyötä

Hämeenlinnan ja Riihimäen kaupunginhallitukset nimeävät yksissä tuumin työryhmän, joka selvittää naapurusten kaupunginteattereiden yhteistyön syventämistä.

Aloite tähän on tullut Riihimäeltä, mutta myös Hämeenlinnan kaupunginhallitus pitää työryhmän asettamista tarpeellisena.

Hämeenlinnassa asiaa on valmistellut liiketoimintajohtaja Kari Suokas, Hän kertoo, ettei työryhmälle ole etukäteen asetettu mitään tiettyä tavoitetta, kuten teattereiden yhdistymistä.

– Työryhmä pohtii itsenäisesti, millä tavoin yhteistyötä on mahdollista syventää. Kaikkea varmasti pohditaan, kun resurssit ovat niukat, Suokas sanoo.

Riihimäen kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaan tiiviimpi yhteistyö voisi mahdollistaa esimerkiksi teknisen, taiteellisen ja toimistohenkilökunnan joustavamman käytön, säästöt tilakustannuksissa sekä kaluston sujuvan lainaamisen. Samalla teattereilla olisi aktiivinen ote valtionosuusjärjestelmän uudistamiseen.

Riihimäen kaupunginhallitus on nimennyt työryhmään Riihimäen teatteri oy:n toimitusjohtajan Matti Arnkilin ja kulttuurituottaja Anna Vesenin sekä luottamushenkilöedustajaksi Riihimäen Teatteri Oy:n hallituksen puheenjohtajan Reima Ojasen.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus nimesi maanantaina kaupungin edustajiksi Hämeenlinnan Kaupunginteatteri oy:n toimitusjohtajan Kirsi-Kaisa Sinisalon ja projektipäällikkö Antti Vihisen sekä kaupunginhallituksen edustajan. HÄSA

Päivän lehti

25.5.2020