fbpx
Kanta-Häme

Teatteriyrittäjä Otto Kanervan arki on pirstaleista: "Eivät halua minua Raumalle joka päivä"

Otto Kanerva sanoo keskiviikkoiltana julkistetun Rauman kaupunginteatterin taiteellisen johtajan pestin olevan pitkäaikainen haave. Teatteriyrittäjän tukikohta pysyy Hämeenlinnassa.

– Jääkiekkotermein menen toimitusjohtajan kylkeen general manageriksi ja valmentajaksi, Otto Kanerva kuvailee tulevaa työtään.

Kanerva aloittaa Rauman kaupunginteatterin taiteellisena johtajana loppuvuodesta.

Toimenkuvaan kuuluu taiteellisen henkilökunnan johtaminen, ohjelmistosuunnittelu sekä yksi ohjaus vuodessa. Työsuhteessa kaupunginteatteriin Kanerva on Iltama-yrityksensä (Onnellinen mies oy) kautta.

– Kyseessä on uudenlainen johtajamalli, jonka suhteen ajatuksemme menivät yksiin Rauman kaupunginteatterin kanssa. He eivät halua aina läsnä olevaa taiteellista johtajaa, joka oli myös osaltaan oma ehtoni.

– Käytännössä puhe on ollut 2-3 läsnäolopäivästä viikossa. Joudun hankkimaan työrauhan saadakseni Raumalta jonkinlaisen vierasmajan, Hämeenlinnassa perheineen asuva Kanerva kertoo.

Kanerva pyörittää yrityksensä kautta myös Hämeenlinnan uutta kesäteatteria sekä muuta ohjelmatoimintaa. Hän sanoo, ettei uusi pesti vaikuta kesäteatterin toimintaan.

– Uutta toimintamallia ei voi vielä täysin tarkentaa, mutta Iltama tulee tekemään Rauman kaupunginteatterin kanssa yhteistyötä myös teatterivierailujen ja kesäteatterin merkeissä.

Tarkemmin Kanerva pääsee perehtymään Rauman kaupunginteatterin toimeen ja henkilöstöön vasta syksyllä. Hänellä ei ole vielä ajatusta esimerkiksi ensi vuoden ohjaustyöstään.

– Kaikki on tapahtunut niin nopeasti. Väki on nyt lomalla, joten en ole rehellisesti sanoen vielä edes halunnut miettiä sitä. HÄSA

Menot