Kanta-Häme

Teemaviikko toi politiikan rohkeasti kouluihin

Politiikkaviikon toteuttamisesta Kaurialan lukiossa vastasi aktiivinen oppilasryhmä. Kuvassa (vas) Lilli Matveinen, Mikael Mattila, Mari Pinomäki, Nelma Nieminen ja Elisa Hyvärinen.

Kuluvalla viikolla vietettiin valtakunnallista politiikkaviikkoa ensimmäisen ja toisen asteen oppilaitoksissa ympäri Suomen. Vuosittain järjestettävän teemaviikon tarkoituksena on lisätä nuorten tietoa ja ymmärrystä politiikasta sekä tuoda politiikka lähemmäksi nuorten arkea.

 

Hämeenlinnalaisessa Kaurialan lukiossa politiikkaviikkoa lähdettiin toteuttamaan isolla vaihteella. Viikon aikana järjestettiin kuntapoliitikoista muodostuva puoluepaneeli, kansanedustajan vierailu, lukion oma puoluegallup sekä politiikka-aiheisia aamunavauksia. Erilaiset yhdistykset, nuorisovaltuusto ja puolueet olivat rohkeasti esillä koko viikon.

 

Kaurialan lukion puoluepaneelissa SDP:tä edustanut Tiia Nurminen kehuu nuorten aktiivisuutta.

 

– Oli suuri ilo ja kunnia osallistua Kaurialan lukion politiikkaviikon paneeliin. Hämeenlinnalaisnuoret loivat positiivisen ja lämmintunnelmaisen tilaisuuden, joka osoitti suurta aktiivisuutta ja kiinnostusta yhteisiä asioita kohtaa. Juuri tällaista aitoa kohtaamista ja vuoropuhelua tarvitaan lisää, Nurminen kertoo.

Viikon kruunasi Suomen kärkipoliitikkojen, kuten Pekka Haaviston, Antti Häkkäsen, Laura Huhtasaaren ja Antti Kaikkosen videotervehdykset Kaurialan lukioon. Mukana Hämeestä olivat myös Aino-Kaisa Pekonen, Tarja Filatov, Päivi Räsänen ja Sirpa Pietikäinen, jotka kaikki kannustivat videoillaan nuoria mukaan poliittiseen päätöksentekoon.

 

–– Ottakaa asioista selvää ja väitelkää. Politiikassa on kyse teidän tulevaisuudestanne, Pietikäinen tiivistää.

 

Teemaviikon ohjelma järjestettiin yhteistyössä lukion opettajien ja paikallisten toimijoiden kanssa.

 

Päivän lehti

26.2.2020