Kanta-Häme

Teemaviikolla muistutetaan alkoholin välittämisen haitoista

Hämeen A-klinikkasäätiö toteuttaa ensi viikolla ehkäisevän päihdetyön teemaviikon yhteistyössä vähittäiskauppiaiden ja valvontaviranomaisten kanssa.

Koska useimmiten alaikäinen saa alkoholia täysi-ikäisten tuttavien välittämänä, myös koulutuskeskus Tavastia ja Hattulan ja Janakkalan kuntien nuorisotoimet ovat osallistuneet kampanjan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Koulutuskeskus Tavastian nuoret ovat suunnitelleet kampanjajulisteen.

Teemaviikko on jatkoa seudun vähittäiskaupoissa aiempina vuosina toteutetuille, alkoholin ikärajavalvonnan tehostamiseen keskittyneille kampanjoille.

Kampanjalla muistutetaan alkoholin vähittäismyyntiliikkeissä asioivia täysi-ikäisiä asiakkaita siitä, että alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos. Teemaviikon tavoitteena on yhteisten pelisääntöjen vahvistamisen kautta lisätä alkoholin myynnin vastuullisuutta seudulla.

Nuorten Selviksen päivystäjät liikkuvat kaupungilla Ehkäisevän päihdetyön viikon perjantaina. Päivystäjät jakavat Älä välitä alkoholia alaikäiselle -flyereitä ja jututtavat  ihmisiä aiheesta. Oranssista liivistä tunnistettavat päivystäjät ovat kaupungilla nuoria varten, keskustelemassa ja auttamassa. (HäSa)

Menot