fbpx
Kanta-Häme

Teemaviikolla vaadittiin Sibeliusta CD-soittimeen

Hämeenlinna

Nykylasten musiikkimaun ei äkkiseltään kuvittelisi olevan kallistunut klassiseen musiikkiin, mutta tällaisestakin ihmeestä on nyt saatu viitteitä Hämeenlinnan seudulla.

Paikallinen 4H-yhdistys vietti menneellä viikolla Sibeliuksen matkassa -teemaviikkoa, jonka aikana lapsia ja vähän vanhempiakin tutustutettiin säveltäjämestariin ja hänen teoksiinsa leikin, laulun ja askartelun keinoin.

Kerho-ohjaaja Sofia Hakala on huomannut, että nykypäivän hittien lisäksi myös klassinen musiikki uppoaa lapsiin yllättävän hyvin.

– Eräänkin askartelutuokion aikana unohdin laittaa mankan päälle, niin nopeasti siellä jo yksi lapsi vaati Sibeliusta soitettavaksi. Klassinen tuntuu rauhoittavan monia.

TEEMAVIIKON kohokohtana oli torstainen vierailu Sibeliuksen syntymäkotiin, jonne marssittiin Linnanpuiston leikkipuistosta siistissä parijonossa. Matkalla piipahdettiin kummastelemaan Sibeliuspuiston soivia penkkejä.

Liiketunnistimien avulla musisoivat penkit saivat monet lapset ihmettelemään, mistä soinnut oikein kuuluvat.

5- ja 3-vuotiaille Telma ja Saima Kärkkäiselle penkkien alta kuuluvat äänet taisivat kuitenkin olla jo entuudestaan tuttuja.

– Emme voi hehkuttaa, että kotona olisi kuunneltu, mutta muun muassa muskarin ja hoitopaikan kautta Sibelius on tullut lapsille tutuksi, vanhemmat Tiina ja Jussi Kärkkäinen kertoivat.

PUISTOSTA matka jatkui kohti Hallituskatua ja Sibeliuksen syntymäkotia.

Kolmen vartin pituisen museokäynnin aikana huomiota piti kiinnittää erityisesti kohderyhmään, joka tällä kertaa koostui hieman pienemmistä Sibeliuksen ystävistä.

– Mitään vuosilukuja tai vastaavia ei ehkä aleta käymään läpi, vaan opastus on suunniteltu niin, että se kiinnostaa lapsia, Sofia Hakala kertoi ja johdatti joukkonsa sisään.

Menot