Kanta-Häme

Teemusta tuli Ale Baatti

Hämeenlinnan terassilaivakausi alkaa torstaina, kun Ale Baatti m/s Teemu avataan uudistuneena Paasikiventien rannassa.

Ravintolalaivojen toiminnasta vastaava Jerry Pouttu kertoo, että alkuun on avoinna vain Ale Baatti. Tyyne on toistaiseksi suljettuna kesää ja mahdollisesti myös uutta laituripaikkaa odottamassa.

Teemun rannan puoleista terassia uusittiin vielä keskiviikkona avauskuntoon. Laivan sisätilat ovat saaneet avaramman ilmeen, kun koko järvenpuoleinen pitkä seinä voidaan avata, eli sisätiloistakin voi ihailla Vanajaveden maisemaa.

– Pääsiäisen aikaan olemme avoinna, vaikka tulisi puukkoja taivaalta, nauraa Jerry Pouttu. Ainakin toistaiseksi luvassa on kohtalaista, jonkin verran lämpenevää keliä.

Pouttu kertoo, että Ale Baatti pyritään pitämään kesän ajan joka päivä auki, luonnollisesti kuitenkin jonkinlaisella säävarauksella.

– Jos tulee monsuunisateet ja kovin kylmää, ei baaria tietenkään kannata pitää auki.

Teemu on ollut myynnissä, mutta kaupoista ei ole päästy sopimukseen.

– Ostajakin löytyi, mutta kaupat jäivät kiinni hinnasta, kertoo myyntijohtaja Sami Kuittinen Hämeenlinnan Viihdekeskuksesta.

Parempaa paikkaa haetaan yhä

Kuittisen mukaan Hämeenlinnan kaupungilta on varovaisesti kyselty, voisiko laivoista toisen siirtää Hämeen linnan rantaan. Vastausta ei ole vielä kuulunut.

– Se on kuitenkaan tuskin mahdollista ainakaan vielä tälle kesälle.

Jerry Pouttu sanoo, että m/s Tyyne sopisi tyyliltäänkin mainiosti linnan lähelle matkailijoita palvelemaan.

Pari vuotta sitten Hämeenlinnan kaupungilta haettiin Teemulle ja Tyynelle laituripaikkaa laivarannasta. Vastaanotto oli kuitenkin tyly.

Yhdyskuntalautakunta totesi päätöksessään, että laivaranta on varattu Vanajaveden reitti- ja muulle vesiliikenteelle.

Sami Kuittisen mukaan ravintolaivat pyritään edelleen saamaan nykyistä parempaan paikkaan.

– Kaupungin keskustan elävöittämisestä puhutaan kovasti, joten odotamme myös kaupungin puolelta ehdotuksia, jos siellä päässä olisi ideoita. (HäSa)

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic