fbpx
Kanta-Häme

Tehotrio valtasi Linnanpuiston

Apulannan keikka eteni vanhemmasta tuotannosta uudempaan. Jatkuvasti täysille areenoille esiintyvä heinolalainen punk-klassikko viihdytti kesäsateessa yleisöä, jonka ikähaarukka oli hämmentävän suuri. Nuorimmat yleisön edustajat osasivat hädin tuskin kävellä.

Apulannalla on laaja ja uskollinen fanikunta. Tosifanit odottivat lavan edessä jo ennen keikan alkamista. Kattavasti kappaleita koko uransa ajalta soittanut yhtye kärsi ajoittain teknisistä vaikeuksista, mutta fiilis ei kuitenkaan päässyt lässähtämään.

Kappalevalinnoilla vedottiin selvästi eri ikäpolvien tunteisiin. Hittibiisi Madon lyriikat olivat ulkomuistissa muillakin kuin eturivin nuoriso-osastolla. Myös Kari Peitsamon Kauppaopiston naiset lutviutui Apulannalta tottuneesti.

Jo kohta viisitoista vuotta yhdessä soittaneet Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki eivät tunnu kyllästyvän toistensa naamoihin vieläkään. Veljellinen naljailu kuuluu lavameininkiin. Santapukin toiveesta Savuna ilmaan on päässyt soitettavien kappaleiden joukkoon. Wirtanen ei ollut valintaan tyytyväinen, mutta minkäs voit.

Yksi encore-kappaleista on tälläkin keikalla Anna mulle piiskaa. Kappale nousi Apulanta-untuvikkojenkin tietoisuuteen Vain elämää -sarjassa, kun Jenni Vartiainen esitti siitä dramaattisemman ja paljon huomiota herättäneen version.

Vaikka ei yhtyeestä itse erityisemmin pitäisikään, huomaa nopeasti olevansa osa suurta yhteislauluhetkeä, jossa jokainen on pahempi toistaan. HÄSA

Menot