Kanta-Häme

Teijo-Taloihin astui pääomasijoittaja

Teijo-Taloja rahoittaa pääomasijoitusyhtiö Aboan hallinnoima Länsi-Suomen Pääomasijoitusrahasto ja yksityiset kanssasijoittajat.

Teijo-talojen kehittäjä ja perustaja Lasse Ojanen jättää samalla toimitusjohtajan tehtävät ja myy osuutensa yhtiöstä. Ojasen osakkeet menevät yrityksen avainhenkilöille ja pääomasijoittajille.

– Mukaantulomme ja samalla tehdyt muut osakejärjestelyt vahvistavat yritystä ja antavat entistä paremmat mahdollisuudet kehittää yritystä kokonaisvaltaisesti, sanoo Aboan sijoitusjohtaja Mikko Hietanen Teijo-talojen tiedotteessa.

Teijo-Talot valmistaa täysin valmiita pientaloja, joihin rakennetaan tehtaalla myös perustukset ja vesikatto. Yritys on tehnyt myös omakotitaloja suurempi julkisia rakennuksia, joiden palaset on liitetty toisiinsa sijoituspaikalla.

Yrityksellä on talotehtaat neljällä paikkakunnalla: Salossa, Hämeenlinnan Tuuloksessa, Halsualla ja Sodankylässä. Teijo-Talojen liikevaihto oli viime vuonna 13 miljoonaa euroa.

Teijo-Talot -ryhmään perustettiin alun perin erillisiä alueellisia yrityksiä, joissa Ojasen lisäksi paikallinen johto oli osakkaana. Ryppäässä tehtiin jo kaksi vuotta sitten uudistus, jossa kuusi yhtiötä sulautettiin yhdeksi. Ojanen pienensi jo tässä järjestelyssä omistustaan.

Teijo-Talot Hämeen toimitusjohtaja Olavi Hallikainen nostettiin kaksi vuotta sitten toimitusjohtajaksi. Vuosi sitten Ojanen syrjäytti Hallikaisen yrityksen johdosta. Elokuussa toimitusjohtajaksi siirtyy Kirsi Ruohonen, joka on toiminut valmisrakennuskonseptia ulkomaille kaupanneen Teijoconin vientipäällikkönä.

Teijo-Talot on tehnyt voitollisia tilinpäätöksiä ja kasvattanut liikevaihtoaan viime vuosina. Yritys on kuitenkin velkaantunut eikä sen maksuvalmius ole hyvä. Vuoden vaihteessa sillä oli lyhytaikaista velkaa 4,6 miljoonaa euroa.

Useat pientalotehtaat ovat viime vuosina joutuneet taloudellisiin vaikeuksiin. Uusien omakotitalojen rakentaminen on romahtanut. häsa