Kanta-Häme

Tekemisen riemua torilla – ensimmäistä Minitaidefestivaalia vietettiin lämpimässä poutasäässä

Linnanpuistossa jylissyt Mellakka-festivaali ei ollut suinkaan viikonlopun ainoa Hämeenlinnassa järjestetty kulttuuritapahtuma.

Kaupungin torilla pidettiin lauantaina ensimmäinen Minitaidefestivaali, joka houkutteli muun muassa 6- ja 2-vuotiaat veljekset Lenni ja Nooa Kärkisen esittelemään omia taidelahjojaan. Pojat ryhtyivät rohkeasti maalaaman torin laidalle pystytettyyn vaneriseinään.

– Tein tällaisen maasturin. Pidin spray-pulloa ensimmäistä kertaa kädessäni, ja silti kuvasta tuli näin hieno, Lenni-isoveli esitteli teostaan.

Veljesten äidin Lotta Valanteen mukaan Lenni innostui maalaamisesta esikoulussaan, joka on tehnyt yhteistyötä Aimokoulun kanssa.

– Bongasin tämän tapahtuman Facebookista, ja tulimme tänne aloittamaan kesälomaamme, Valanne kertoo.

Kärkisen veljesten vieressä omaa teostaan työsti myös kuvataiteilija Mai Syrjälä. Hänen teoksensa kuvasti – ei enempää eikä vähempää kuin – elämää.

– Mielestäni on äärimmäisen relevanttia, että taide tuodaan tällä tavalla ihmisten luo eikä ihmisiä aina taiteen luo. En koe olevani mikään galleriataiteilija, joten siinäkin mielessä tämä on kiva tilaisuus, hän pohti.

Pohjanmaalla asuva Syrjälä kuuli Hämeenlinnan Minitaidefestivaalista tapahtuman ideoineelta Minttu Saariselta. Syrjälän mukaan vastaavia matalan kynnyksen taidetapahtumia ei ole Suomessa ainakaan liikaa.

Minitaidefestivaali keräsi Hämeenlinnan torille paljon paikallisia muusikoita, kuvataiteilijoita, taiteen harrastajia ja taideopiskelijoita. Yleisölle tarjottiin maalausmahdollisuuksien ohessa muun muassa grafiikkaopetusta sekä väritystyöpajoja. HÄSA

Tuoreimpia artikkeleita