fbpx
Kanta-Häme

Tekmestä on tulossa myös logistiikkayritys

Erilaiset yhteistyökuviot tukipalveluissa etenevät Hämeenlinnassa. Niitä yritetään edistää myös seutukunnallisesti.

Sairaanhoitopiiri ja Kuntapro aikovat yhdistää varastoinnin ja kuljetukset. Käytännössä tämä merkitsee, että Hämeenlinnan kaupungin ja keskussairaalan tämän alan toiminnot yhdistyvät, koska kaupunki ulkoisti logistiikan muutama vuosi sitten Kuntaprolle.

Koko toiminta siirtyy Tekmelle, samoin henkilöstö.

– Meillä työskentelee varastoinnissa ja kuljetuksissa noin 10 henkeä ja Kuntaprolla noin viisi, sairaanhoitopiirin materiaalipäällikkö Ville Pynnönen kertoo.

Henkilöstölle on tiedotettu hankkeesta, mutta yt-neuvotteluja ei ole vielä käyty.

– Periaate kuitenkin on, että he siirtyisivät vanhoina työntekijöinä.

Käytännössä varastot siirtyvät keskussairaalan tiloihin.

– Koska suurin osa kulutuksesta on keskussairaalassa. Meillä varastoidaan hoitotarvikkeiden lisäksi ns. keskusvarastotarvikkeita. Jälkimmäiset ovat mm. toimistotarvikkeita.

Muutos tulee näillä näkymin voimaan toukokuun alussa 2016, jos se hyväksytään sairaanhoitopiirin ja Kuntapron hallintoelimissä.

– Säästöjä syntyy, koska kaikkia nykyisiä varastotiloja ei tarvita. Osasta voidaan luopua. On myös mahdollista tilata isompia eriä tarvikkeita.

Yhteistyöhön pyritään saamaan mukaan myös Hämeenlinnan naapurikuntia ja Riihimäen seutua.

– Sairaanhoitopiirillä on Riihimäellä toimintaa, joten yhteistyö seudun kuntien kanssa olisi luontevaa.

Jo aikaisemmin Hämeenlinna ja sairaanhoitopiiri ovat yhdistäneet ateriapalvelunsa. Eli Tekme, johon Linnan Ateriat on fuusioitunut, tuottaa nyt molempien ateriat. Siinäkin etsitään laajempaa yhteistyötä seutukunnalle ja Riihimäen suunnalle. HÄSA

Menot