Kanta-Häme

Tekninen lautakunta ei lämmennyt tonttien ale-myynnille Janakkalassa

Tekninen lautakunta esittää, että kunta pitäytyy alkuperäisessä hintaehdotuksessa.

Valtuuston kokouksessa syyskuussa ehdotettu tontti-ale ei ehkä toteudukaan Janakkalassa. Ainakaan tekninen lautakunta (tekla) ei tiistaina asettunut sen kannalle.

Tekla nimittäin esittää kunnan uusille asuinalueille täsmälleen samoja tonttihintoja kuin elokuussa, jolloin se käsitteli asiaa edellisen kerran.

Näin Tervakosken Eväsojan uusien omakotitonttien hinnat olisivat 17 euroa neliöltä, Turengin Kauriinmaan 21 euroa ja Tervakosken Mäyrän alueen 26 euroa.

Valtuuston syyskuisessa kokouksessa keskusteltiin jopa yhdeksän euron tonttihinnoista. Tonttien halventamista perusteltiin tavoitteella saada uusia asukkaita kuntaan. Valtuusto päätti tuolloin palauttaa tonttihinnat uuteen valmisteluun, ja tästä uudesta valmistelusta on nyt kysymys.

Asiaa tekniselle lautakunnalle valmistellut kaavasuunnittelija Piia Tuokko muistuttaa, ettei kunta ole tähänkään asti saanut voittoa tonttimyynnillään, vaan hinnat perustuvat niihin kustannuksiin, joita kunnalle aiheutuu tonttien myyntiin laitosta.

Tuokko katsookin, että Janakkala on kohtuullisen kulurakenteensa ansioista saanut aikaan hinnoiltaan kilpailukykyisiä tontteja. Kohtuullinen kulurakenne koskee sekä maanostoa että suunnittelua.

Tekninen lautakunta oli samaa mieltä, joskaan ei yksimielisesti, sillä se äänesti asiasta. Petri Hakamäki (kesk.) esitti edelleen alennuksia tonttihintoihin, mutta hän hävisi äänestyksen luvuin 5–2.

Siten tekla päätti esittää edellä mainittuja 17–26 euron tonttihintoja jo toiseen kertaan. Seuraavaksi asia menee kunnanhallitukseen ja vielä uudestaan valtuuston päätettäväksi. HÄSA