Kanta-Häme

Telekuuntelu paljasti isot hasiskaupat

Riihimäen ja Hyvinkään seuduilla käytiin keväällä ja kesällä 2012 hasiskauppaa useiden kilojen edestä. Syytettynä on kaikkiaan kuusi miestä ja kolme naista.

Oikeudenkäynti mukana olleita kohtaan alkoi viime viikon lopulla Hyvinkään käräjäoikeudessa ja syytteet tulivat julkisiksi maanantaina pidetyssä toisessa istunnossa.

Syytteen mukaan päätekijäksi epäilty mies olisi myynyt kaikkiaan ainakin 5,4 kiloa hasista kolmelle eri henkilölle. Niin myyjää kuin ostajiakin epäillään törkeästä huumausainerikoksesta.

Saman syytteen sai myös 2,4 kilon hasiserän ostaneen miehen vaimo, sillä ainetta säilytettiin pariskunnan kodissa ja vaimo osallistui aineen pakkaamiseen.

Päätekijää autolla huumekaupoille kuljettanutta miestä syytetään avunannosta huumausainerikokseen.

Lisäksi syytteessä on myös vähäisempiä määriä hasista eteenpäin kaupitelleita sekä ainetta itse käyttäneitä henkilöitä. Rikosvyyhteen liittyy myös törkeä pahoinpitely, vahingonteko ja kotirauhan rikkominen Riihimäen Peltosaaren asuinalueella kesällä 2014.

Syyttäjän todisteista valtaosa on saatu poliisin tekemällä telekuuntelulla. Todisteiden joukossa on suuri määrä kuunneltuja puheluita ja luettuja tekstiviestejä keväältä 2012 aina tammikuulle 2014 saakka. (HäSa)