fbpx
Kanta-Häme

Televisiokanavat ovat vaihtaneet paikkaa – teräväpiirtoversiot siirtyivät perinteisten edelle

Kanavahaku voi olla tarpeen, jos oma televisio ei löydä automaattisesti uutta järjestystä.
Kaapelitelevisioverkon kanavanumerot muuttuvat tänään niin, että televisiokanavien HD- eli teräväpiirtoversiot löytyvät jatkossa kanavaluettelosta ensimmäisinä.
Kaapelitelevisioverkon kanavanumerot muuttuvat tänään niin, että televisiokanavien HD- eli teräväpiirtoversiot löytyvät jatkossa kanavaluettelosta ensimmäisinä. Lehtikuva/Hanna Matikainen

Kaapelitelevisioverkon kanavanumerot ovat muuttuneet niin, että televisiokanavien HD- eli teräväpiirtoversiot löytyvät nyt kanavaluettelosta ensimmäisinä, tiedottaa tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom. Perinteisen tarkkuuden Yle tv 1 -kanava on siirtynyt kanavapaikalle 21, ja muut perinteisen tarkkuuden kanavat sen perään.

Muutostyö tehtiin maanantaina. Muutoksessa mikään televisiokanava ei poistunut valikoimasta, vaan perinteisen tarkkuuden ja HD-kanavat vaihtoivat paikkaa.

FiComin mukaan uudet laitteet löytävät muuttuneet kanavapaikat automaattisesti. Jos näin ei tapahdu, kannattaa laitteelle tehdä kanavahaku tai tehdasasetusten palautus.

Muutos koskee vain kaapelitelevisioverkon asiakkaita.

Menot