Kanta-Häme

Telia lopettaa lankapuhelinpalvelut tämän vuoden aikana – Liittymiä yhteensä 30 000

Asiakkaita kannustetaan siirtymään matkapuhelin-palveluiden käyttäjiksi.
Lankapuhelinta käyttää enää ani harva kuluttaja. Siksi Telia onkin päättänyt luopua palvelusta. Kuva: Seppo Pessinen

Telia Finlandin tarjoamat lankapuhelinpalvelut siirtyvät historiaan tämän vuoden aikana. Palvelut päättyvät vaiheittain eri alueilla kesästä 2019 alkaen.

Telialla on edelleen noin 30 000 lankapuhelinliittymää, joista kuluttajaliittymiä on vain joitakin tuhansia. Telia kannustaa asiakkaitaan siirtymään matkapuhelin-palveluihin. Telian matkapuhelinverkon väestöpeitto on 99,9 prosenttia ja kuuluvuutta parannetaan tarvittaessa edelleen niin, että lankapuheluiden päättyessä asiakas saa luotettavan puhepalvelun käyttöönsä.

– Otamme henkilökohtaisesti yhteyttä asiakkaisiin ja tarjoamme heille sopivia matkapuhelin-ratkaisuja korvaamaan poistuvaa lankapuhelinpalvelua. Kutsumme asiakkaita myös paikallisiin tapahtumiin kaupungeissa, joissa meillä on eniten lankapuhelimia käyttäviä kuluttaja-asiakkaita, sanoo teknologiajohtaja Jari Collin sanoo.

 

Telian mukaan lankapuhelinliittymien määrä on laskenut tasaisesti. Lankapuhelinten osuus puheliikenteestä on Suomessa enää noin 3 prosenttia.

– Lankaliittymien määrä ja palvelun käyttö on vähentynyt tasaisesti vuosi vuodelta. Lisäksi lankapuhelintekniikka on vanhentumassa, joten nyt oli sopiva aika piirtää kalenteriin päätepiste, jolloin palvelu päättyy, Collin perustelee.

Lankapuhelinpalveluiden päättyminen ei koske kupariyhteydellä toimivia laajakaistaliittymiä.

Päivän lehti

12.7.2020