Kanta-Häme

Temppuilu taattu ensi kesään saakka

Perusopetusta lukuunottamatta koko sirkuskoulu Arxin toiminta on vaakalaudalla, sillä koulun toimintaa pyörittävän Kulttuuritukku ry:n hallitukseen ei ole löytynyt uutta puheenjohtajaa.

– Tuntuu ihan uskomattomalta, että iltapäivätoiminta lakkautettaisiin tällaisen syyn vuoksi. Toiminnan rahoitus on ainakin kunnossa, sehän tulee meiltä vanhemmilta, sanoo Suvin äiti, Elina Palovuori.

Sirkuskoulun perusopetustoiminta siirrettiin vuonna 2009 Vanajaveden opiston (VOPin) alaisuuteen. Sen lopettamista ei suunnitella jatkossakaan.

Sen sijaan koulujen iltapäiväkerhotoiminta, seniorisirkus, leiritoiminta ja retket olisi lopetettava sekä vuokrasopimus Vanajantiellä sijaitsevaan, nykyiseen toimitilaan irtisanottava.

Myös välinehankinnat siirtyisivät VOPin vastuulle.

Puheenjohtajaa etsitään vuoden loppuun saakka

Sirkuskoulu Arxin toimintaa pyörittää vuonna 1999 perustettu Kulttuuritukku ry, jonka hallitus on vastannut koko toiminnan suunnittelusta. Henri Seulanto on toiminut nykyisen hallituksen puheenjohtajana kahden vuoden ajan, mutta on ilmoittanut, ettei aio jatkaa tehtävässä.

Seulanto kuvailee luottamustehtävää mielekkääksi, mutta työlääksi.

– Lasten vanhemmat ovat saaneet tilanteesta tiedon, ja etsimme uutta puheenjohtjaa vuoden loppuun saakka.

Mikäli uutta puheenjohtajaa ei hallitusta vetämään löydy, on vapaa-ajan toiminta Seulannon mukaan todennäköisesti lopetettava.

Vapaa-ajan toiminnan siirtäminen niinikään VOPin alaisuuteen ei tunnu Seulannon mukaan todennäköiseltä.

– Sielläkin tulevat resurssit todennäköisesti vastaan.

Suosio yli kaksinkertaistunut

Seulannon puheenjohtajakaudella sirkuskoulu on käynnistänyt iltapäiväkerhotoiminnan lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arxin kanssa kaksi vuotta sitten.

– Viime vuonna aloitimme maltillisesti. Mukana oli muutama koulu ja viitisenkymmentä oppilasta. Tänä vuonna kouluja on kahdeksan, ryhmiä yksitoista ja lapsia 120. Olemme saaneet hurjan hyvää palautetta, sanoo Seulanto.

Kulttuuritukku on omarahoitteinen yhtiö, jota pyöritetään kerhotoiminnasta perittävillä maksuilla. Hämeenlinnan kaupunki ei osallistu esimerkiksi iltapäiväkerhojen kuluihin, mutta on avustanut yhdistyksen kesäleiritoimintaa. (HäSa)