Kanta-Häme

Tenava-päiväkodeille norjalainen pääomistaja

Päiväkotioperaattori Norlandia Preschools as ilmoitti keskiviikkona hankkineensa 59 prosenttia päivähoitopalveluita tarjoavan Suomen Tenava päiväkodit oy:n osakkeista. Norjalaisella Norlandialla on mahdollisuus ostaa loput osakkeet vuonna 2017.

Tenava-päiväkodeissa on noin 1 800 lasta ja 350 työntekijää pääkaupunkiseudulla, Jyväskylän alueella, Akaassa ja Hämeenlinnassa. Suomen Tenava päiväkodit on suurin yksityisomistuksessa oleva päivähoitoalan yritys Suomessa ja se on ollut toiminnassa vuodesta 1994.

Tenava päiväkotien hallituksen puheeenjohtaja Tuomas Hirvonen on tyytyväinen Norlandia Caren mukaantulosta pääomistajaksi.

– Toimiminen osana suurempaa pohjoismaista kokonaisuutta tukee Tenava-päiväkotien tavoitetta laadukkaasta päivähoidosta ja mahdollistaa parhaiden pohjoismaisten käytäntöjen hyödyntämisen. Parempien resurssien myötä palvelun kehitystä voidaan syventää ja toimintaa kehittää.

Norlandia Care Groupin toimitusjohtaja Hilde Britt Mellbye näkee puolestaan yrityskaupan olevan jännittävä mahdollisuus saada merkittävä jalansija markkinoilla, joilla on runsaasti tilaa kasvaa.

– Olemme jo läsnä Suomessa Tampereella sijaitsevan Norlandia Care Hotellin kautta, ja odotamme synergiaetuja tarjoamalla Suomessa laajemman valikoiman palvelujamme.

Päiväkotien koko kasvaa

Sekä Suomen Tenava päiväkodit että Norlandia näkevät mahdollisuuksia merkittävään kasvuun Suomen markkinoilla lähivuosina.

– Tällä hetkellä 40 prosenttia päivähoitoikäisistä lapsista on kotona päivähoidossa. Poliittiset paineet ja yhteiskunnallinen tilanne on kuitenkin tuomassa lisää äitejä aikaisemmin takaisin työelämän piiriin. Näin ollen on yleinen tarve lasten päivähoidolle kasvaa.

– Päiväkotialan markkinoilla Suomessa toimii monia suhteellisen pieniä yksiköitä ja yrityksiä tällä hetkellä. Jotta ala pystyy vastaamaan ennustettuun kysynnän kasvuun, päiväkotien koko tulee kasvamaan kaikkien toimijoiden osalta. Norlandialla on asiantuntemusta Norjan markkinoilta suurempien päiväkotien kehittämisestä ja niiden toiminnasta, ja voi omalta osaltaan tuoda tätä osaamista Suomen markkinoille, Hirvonen ja Mellbye sanovat.

Yngvar Tov Herbjørnssønn toimii Suomen Tenava päiväkotien hallituksen puheenjohtajana. Liisa Niemi jatkaa yrityksen toimitusjohtajana. Entiset omistajat säilyttävät 41 prosenttia yhtiön koko osakekannasta ja jatkavat toimintaansa hallituksessa. (HäSa)

Mainos