Kanta-Häme

Teossarja kynäjalavasta voitti taidekilpailun

Hattulaan Parolan uuden terveysaseman prosenttitaidekilpailu on ratkennut.

Kilpailuun tuli 43 ehdotusta, joista raati valitsi voittajaksi hämeenlinnalaisen kuvatraiteilijan Kati Lehtosen työn Kynnepää – Vemmelpuu.

Hattulan kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Minna Linna-Vuori kertoo, että aluksi raadin työ vaikutti vaikealta, sillä mukana oli runsaasti hyviä ehdotuksia. Kun raati pisteytti parhaat työt, Lehtosen moniosainen teos oli kuitenkin selvä voittaja.

Teos koostuu kuudesta valokuvasta ja seinän kokoisesta vanerilevylle kaiverrettavasta osasta. Niiden aiheena on kynäjalava, jonka tärkeintä esiintymisaluetta Hattula on.

Kilpailuun lähetetyt ehdotukset olivat yleisön nähtävillä Hattula-päivien aikana, ja niistä kerättiin palautetta. Linna-Vuori kertoo, että myös yleisöpalautteessa voittajatyö keräsi kiitosta.

– Sitä kehuttiin ajattomaksi, kauniiksi ja hyväksi kokonaisuudeksi, joka sopii juuri Hattulaan.

Taidehankintaan on Hattulassa varattu 20 000 euroa, ja mahdollisiin teoksesta aiheutuviin lisäkustannuksiin 10 000 euroa.

Kunta ei lunastanut muista kilpailutöitä, vaan ainoastaan voittajan. Parolan uuden terveysaseman pitäisi valmistua helmikuussa 2020. HÄSA

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic