Kanta-Häme

Tepon ja Mia chattaily johti avioliittoon

 

Pari löysi toisensa chatista, kun Teppo oli 15- ja Miia 14-vuotias. Nyt heidän yhteinen taipaleensa on kestänyt jo lähes 15 vuotta. Sinä aikana he ovat ehtineet mennä naimisiin, hankkia kaksi lasta ja omakotitalon.
 
Ensi treffit
 
Vuonna 1998, kun Teppo ja Miia olivat bonganneet toisensa netissä ja tutustelleet jonkin aikaa, he päättivät tavata kasvokkain. Ensi treffien paikaksi he sopivat Hämeenlinnan rautatieaseman, jonne Miia saapui Lohjalta. 
 
Nuorten kohtaaminen ikuistui myös lehteen jutuksi ja kuvaksi, sillä sattumalta paikalle osui Kaupunkiuutisten kesätoimittaja Taija Tuominen. Hän kirjoitti Kesäkeidas-jutun Tepon ja Miian herkästä hetkestä puistonpenkillä. 
 
– Kun juttu oli lehdessä, kuulin siitä kuittailuja koulussa, Teppo hymyilee.
 
Tuolloin elokuisena päivänä tuttavukset eivät vielä osanneet kuvitella, mihin tapaaminen voisi johtaa.
 
– Me molemmat olimme niin nuoria. Katsottiin vaan mitä tapahtuu. Kesän jälkeen tuli sitten reissattua viisi vuotta Hämeenlinnan ja Lohjan väliä, milloin junalla tai bussilla, milloin skootterilla, he muistelevat nauraen.
 
Sekä Miian että Tepon vanhemmat olivat perillä lastensa touhuista, eivätkä olleet nuorten seurustelua vastaan.
 
– Vanhempani tiesivät, että lähden treffeille Hämeenlinnaan, Miia kertoo.
 
Muutto ja häät
 
Alkuvuodet nuoret siis asuivat erillään, Miia Lohjalla ja Teppo Hämeenlinnassa. Miia opiskeli lähihoitajaksi ja valmistui vuonna 2003. Sen jälkeen hän sai heti työpaikan Lopelta lastenohjaajana, ja samoihin aikoihin hän tuli asumaan Tepon perheen luo Hämeenlinnaan.
 
– Seuraavana vuonna muutimme Hämeenlinnan Nummelle vuokra-asuntoon, mutta koko ajan etsimme omakotitaloa. Sellainen löytyi Viralan leirintäalueen nurkalta, ja pääsimme jo jouluksi omaan kotiin, he kertovat.
 
Vuonna 2009 vietettiin Tepon ja Miian häitä. Juhlat olivat pienet, sillä paikalla oli vain muutama kymmenen lähisukulaista ja ystävää.
 
– Meidät vihittiin Inkalan kartanolla puiden alla, ja jatkot pidettiin talossa sisällä. Pappina oli Juha Harmaala. Hän on Tepon kaste- ja rippipappi ja Tepon äidin hautajaispappi, Miia kertoo.
 
Kolme vuotta sitten perheeseen syntyi Mimosa-tytär ja kaksi vuotta sitten Mikke-poika. Myös heidät on kastanut Juha Harmaala.
 
Metsän keskellä
 
Jo ennen perheen perustamista Takalat laajensivat omakotitaloaan, joka on alun perin rakennettu vapaa-ajanasunnoksi. He viihtyvät hyvin metsän keskellä, missä lapsilla on tilaa leikkiä turvallisessa ympäristössä. Kylältä löytyy myös kavereita siinä vaiheessa, kun sisarukset varttuvat isommiksi. 
 
Kaiken hyvän lisäksi Takaloiden naapuritontilla seisoo toimiva koulu – ainakin toistaiseksi. Teppo ja Miia pelkäävät, että huhut opinahjon lakkauttamisesta käyvät toteen, mutta toivovat kuitenkin parasta.
 
– Kylällä asuu paljon lapsia, ja uusia asukkaita tulee koko ajan muun muassa pääkaupunkiseudulta. Koulussa on kymmeniä oppilaita.
 
Jääkiekko
 
Teppo on kova jääkiekon seuraaja ja HPK:n kannattaja.
 
– Kaikki lähti siitä, kun faija roudasi minut ekan kerran peliin. Olin silloin varmaan kolmevuotias. Sen jälkeen ei ole HPK:n kotipelejä kovin monta jäänyt näkemättä.
 
Jääkiekosta Teppo on saanut myös mukavan lisätienestin. Hän tekee isänsä Kari Takalan kuvaamasta videosta pelikoosteen sekä Hämeen Sanomien että HPK:n kotisivuille heti Rinkelinmäen otteluiden jälkeen. Työ vie aikaa kahdesta kolmeen tuntia kerrallaan.
 
Miiaa lätkä ei kiinnosta. Hän kertoo kuitenkin käyneensä alkuun Tepon kanssa peleissä, mutta nyt sekin on jäänyt.
 
Teppo pitää Hämeenlinnassa kasvaneena itseään edelleen henkeen ja vereen hämeenlinnalaisena, muutenkin kuin Kerhon miehenä.
 
– Jos johonkin Viralasta muuttaisin, se olisi Hämeenlinna.
 
Kalastus
 
Päätyönä Tepolla on kalastusvälineiden maahantuonti ja niiden verkkokauppa. Siinäkin hän on pystynyt yhdistämään työn ja harrastuksen, himokalastaja kun on. 
 
– Vanajavedellä kalastelen eniten, mutta merelläkin tulee käytyä. Olen erikoistunut kuhaan ja ankeriaaseen, hän kertoo.
 
Viralanjärvi sijaitsee Takaloiden tontilta 200 metrin päässä.
 
– Siellä en ole vielä käynyt kalassa, se on niin kaukana.
 

Mainos