Kanta-Häme

Terassikausi alkaa jo parin viikon päästä

Kesäravintola Rantakasino aloittaa ensimmäisenä Hämeenlinnan keskustan ravintoloiden terassikauden. Ravintola aukeaa jo maaliskuun viimeisenä päivänä.

Osakas Sami Tuomisto kertoo, että aikaisemminkin voisi avata, mikäli jokavuotiset ehostustyöt antaisivat periksi.

– Tässä on kaikenlaista maalausprojektia sisällä ja ulkona.

Tuomisto muistelee, että ”Kassu” on avannut ovensa maaliskuun lopussa ainakin seitsemänä vuonna aikaisemmin. Kesäterassin liiketoiminta on säistä riippuvaista, mutta huhtikuu on aivan oma lukunsa yhä mahdollisten toppatakkikelien vuoksi.

– Joskus huhtikuussa on taas ollut parikymmentäkin astetta lämmintä, ja meno sen mukaista. Parempi aina avata liian aikaisin kuin myöhään.

Hämeenlinnan keskustassa terassit levittäytyvät kaduille vasta myöhemmin. Hotelli Emilian johtaja Pia Ryöppy sanoo, ettei vasta vappuviikonloppuna terassin avaamisen salliva avin lupa ei ole ongelma.

– Tässä ehtii vielä tulla takatalvi.

Wanhan Pankin ympärivuotisen terassin paikkoja lisätään kohti luvassa myönnettyä 130 paikkaa säiden lämmetessä. Kävelykadun uudelle osuudelle yökerho Pilkkeen eteen terassia ei tule, ravintoloitsija Outi Mertamo kertoo.

Paasikiventien rannassa kelluvan ja pitkään suljettuna olleen ravintolalaiva Tyynen kannella ei paistatella päivää näillä näkymin myöskään ensi kesänä.

Kaupunki on jättänyt helmikuussa haastehakemuksen Kanta-Hämeen käräjäoikeuteen, jotta Tyyne saataisiin siirrettyä ennemmin tai myöhemmin sisaruslaivansa Teemun perässä Karanojalle.

Viimeisimmän tiedon mukaan Tyynen omistaa Seagullsit oy. Yhtiön hallituksen ainoa jäsen on Asiakastiedon mukaan eronnut kesäkuussa 2016. Yhtiö on todettu viime lokakuussa varattomaksi.

Mierolan Silta Café Hattulassa on auki ympäri vuoden, mutta eniten kuhinaa vilkkaan vesireitin välipysäkkinä toimivassa paikassa on vasta veneilykauden alettua.

Varsinaista terassikauden avausta ei Mierolassa vietetä. Lisää tuoleja ja pöytiä kannetaan ulos sitä mukaa kuin kysyntää on.

– Huhtikuun 29. päivä vietämme kevätriehaa. Päivällä on toimintaa koko perheelle ja illalla tanssit aikuisille, yrittäjä Hanna Viitalähde kertoo.

Turengissa sijaitsevan Motorcafe Suvirannan aukeamisesta ei ole tietoa. Yrittäjä Ulla Virtanen kertoo, että kesän varalle on erinäisiä suunnitelmia. HÄSA

Päivän lehti

6.6.2020