Kanta-Häme

Terävä pää ryhtyy rakennetöihin

Kuntarakenteiden selvitystyö alkaa Hämeenlinnan seudulla piakkoin, sillä Hämeenlinnan kaupunginhallitus päätti maanantaina virallisestikin kutsua Hattulan ja Janakkalan neuvotteluihin.

Samalla se nimesi omat neuvottelijansa. He ovat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Rautio (kok.), kaupunginhallituksen puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.), kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Lulu Ranne (ps.) ja kaupunginhallituksen jäsen Hannu Kärpänen (kesk.).

Lisäksi virkamiehistä neuvotteluihin osallistuvat kaupunginjohtaja Timo Kenakkala, apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo ja tilaajajohtaja Jukka Lindberg.

Janakkala päätti jo ennen virallista kutsua lähteä mukaan neuvotteluihin Hämeenlinnan ja Hattulan kanssa.

Kunnan neuvottelijoita ovat kunnanhallituksen puheenjohtaja Kalevi Ilmarinen (sd.), valtuuston puheenjohtaja Esa Silvennoinen (kok.), kunnanhallituksen jäsen Merja Taponen (kesk.) ja valtuuston 3. varapuheenjohtaja Eeva-Maria Tuominen (ps.). Neuvottelijaryhmään kuuluvat lisäksi kunnanjohtaja ja sote-asioissa perusturvajohtaja.

Sama ryhmä neuvottelee myös Riihimäen seudun kanssa.

Hattula päättää neuvotteluryhmästä ensi maanantaina.

Lähiaikoina on lähdössä käyntiin myös maakunnallisen sosiaali- ja terveydenhuoltoselvityksen jatkovaihe. Sitä ovat valmistelleet Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri ja Hämeen liitto yhteistyössä.

Hämeenlinnan edustajiksi hankkeen valmisteluun nimettiin tilaajajohtaja Jukka Lindberg ja Iisakki Kiemunki, joka on myös sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtaja.

Hämeenlinna edellyttää, että hanke tulisi muovata kuntavetoiseksi, koska päätökset joka tapauksessa tehdään kunnissa. Tällä tavoin pyritään välttämään päällekkäistä valmistelua. (HäSa)

Päivän lehti

26.1.2020