fbpx
Kanta-Häme

Terrorismitutkija Dagens Nyheterille: Uhkatason nosto tulee näkymään katukuvassa

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo on korottanut terroriuhkatasoaan toiseksi ylimmälle tasolle. Turvallisuusuhkatason nostaminen toiseksi ylimmälle tasolle merkitsee sitä, että mahdollisten tekijöiden aikomus ja kyky tehdä isku arvioidaan olevan korkealla.

Dagens Nyheterin haastatteleman terrorismitutkijan Magnus Ranstorpin mukaan turvallisuustason korottaminen tarkoittaa mitä todennäköisemmin sitä, että poliiseja näkyy yhä enemmän katukuvassa.

– Se mitä todennäköisesti tulemme näkemään on poliisien merkittävä läsnäolo. Turvallisuuden luomisen lisäksi se on merkki eri viranomaisille nostaa myös heidän valmiuttaan, Ranstorp sanoo Dagens Nyheterille.

Korkeimmalle eli viidennelle tasolle nostaminen merkitsisi jo todennäköistä iskua.

– Siinä emme ole vielä. Nyt turvallisuuspoliisin mukaan on olemassa jotain konkreettista ja johon esitutkinta olisi johtanut, Ranstorp sanoo DN:n haastattelussa vapaasti suomennettuna.

Säpo ei vielä ole kertonut yksityiskohtia siitä, miksi se on päättänyt nostaa turvallisuusuhkatasoa. Turvallisuuspoliisi pitää tiedotustilaisuuden asiasta Suomen aikaan kello 19.

Dagens Nyheterin uutinen

Menot