Kanta-Häme

Tervahauta sytytetään tänään, markkinahumua luvassa huomenna

Renkoviikko tarjoaa tänäkin kesänä ohjelmaa puoleksitoista viikoksi. Yksi tärkeimmistä ohjelmanumeroista tapahtuu tänään perjantaina kello 18, jolloin Kaloisissa sytytetään Alpo Mäkisen rakentama tervahauta.

Kaloisten kylätalolla eli Tukikohdassa (Asemintie 349) on myös kahvila, luontokuvanäyttely (molemmat koko viikon) ja iltatori.

Viikon vilkkain päivä on lauantai, jolloin Rengonraitilla on markkinat kello 9–15. Kunnantalon edessä on markkinakahvila, Rengonraitti 20:ssä on MLL:n lastenhoitopiste ja Hämeen Sanomien tähtitapahtumaa vietetään kello 10–12.

Opetustauluja myynnissä

Renko-Seura myy markkinoilla käytöstä poistettuja koulujen tavaroita, muun muassa vanhoja opetustauluja.

Lauantaina Pyhän Jaakon kirkossa pidetään musiikkihetket kello 10.30, 11.30 ja 13.30. Anja Orkola opastaa hautausmaakierroksen kello 14.

Lauantai-iltana Mika Ja Turkka Mali esiintyvät Runkomäen iltamissa Kesäkoti Niemelässä (Myllynraitti 33) kello 19. Sotkalinnan (Hämeen Härkätie 4036) markkinatanssien tähtenä esiintyy Marion Rung yhtyeineen.

Sunnuntaina on juhlamessu Pyhän Jaakon kirkossa. Jaakonjuhla alkaa Sotkalinnassa kello 17. Siellä esitetään Merja Isotalon kirjoittama, Liisa Koskelaisen ohjaama näytelmä Sodan varjosta valoon – tarina kohtaamisesta Rengossa vuonna 1954″.

Pyhäpäivä päättyy tervahaudalla kello 23 alkavaan yöhartauteen.

Niityn ihmeitä koko perheelle

Noidanlukot ja sinisiivet ovat teemana koko perheen niittytapahtumassa Rautavuorella tiistaina kello 10:stä alkaen. Tiistaina pääsee myös laulamaan, sillä Härkätien Kynttilässä (Hämeen Härkätie 1985) alkaa yhteislauluilta kello 19.

Luontokukkia sidotaan seurakuntatalossa keskiviikkona kello 9–15. Samana iltana sidontatyön tuloksia voi ihailla Pyhän Jaakon kirkossa, jossa Arja Koriseva laulaa säestäjänään Jouni Somero.

Torstaina järjestetään Jaakon vaellus Vuohiniemestä Rengon kirkkoon. Lapsille on MLL:n järjestämä tapahtuma Sotkalinnassa alkaen kello 17. Torstairastit käynnistyvät Sotkalinnan parkkipaikalta illansuussa.

Rengossa filmattu elokuva

Perjantaina 25.7. Rengon koululla esitetään Matti Kassilan Punainen viiva -elokuva, jota on filmattu Rengossa. Lauantaina ja sunnuntaina 26–27.7. Nummenkylän koululla on vanhojen työkoneiden ja -kalujen näyttely.

Viikko päättyy suureen kesähuutokauppaan Sotkalinnassa 27.7. kello 14 alkaen. Myynnissä on sekalaista antiikkia ja koti-irtainta.

Lisäksi viikon näyttelyissä on esillä muun muassa Arabian astioita, luontovalokuvia, käsitöitä, taidetta ja keramiikkaa.

Renkoviikko järjestetään tänä vuonna 29. kerran. (HäSa)

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic