Kanta-Häme

Tervakoskelaisten ystävyys poiki hittisovelluksen mobiiliin – Nousukiito maailmalle on alkanut

Tervakoskelta lähtöisin olevat ystävykset päätyivät yrityskumppaneiksi. Kjelp on nyt ladatuimpia sovelluksia, josta tulee myös vientituote.
Kjelp-mobiilisovelluksen kehittäneet Reima Viljanen (vas.) ja Jaakko Huhtapelto ovat viemässä sovellusta myös Pohjoismaihin vuoden, puolentoista sisällä. Kuva: Pekka Rautiainen
Kjelp-mobiilisovelluksen kehittäneet Reima Viljanen (vas.) ja Jaakko Huhtapelto ovat viemässä sovellusta myös Pohjoismaihin vuoden, puolentoista sisällä. Kuva: Pekka Rautiainen

Lapsuutensa yhdessä Janakkalan Tervakoskella viettäneet kaverukset ovat kehittäneet Kjelp-nimisen sovelluksen, joka oli viime viikonloppuna sekä Applen App Storen että Google Play Storen ladatuimpien sovellusten joukossa.

Mobiilisovelluksen kautta voi tilata kodin kunnossapidon ja huoltamisen palveluita.

Nykyään Tampereella asuvat Reima Viljanen ja Jaakko Huhtapelto perustivat Kjelp oy:n vuoden 2018 alussa ja kehittivät sovelluksen Business Finlandin (ent. Finpro ja Tekes) rahoituksella. Rahoitus edellyttää, että sovelluksesta tulee myös vientituote.

– Olemme tehneet Kjelpiä innoissamme puolitoista vuotta, ja homma on lähtenyt lentoon viimeisten kuukausien aikana. Lähdemme pian laajentamaan tätä ulkomaille eli Pohjoismaihin vuoden, puolentoista sisällä. Kasvun suhteen tavoitteemme on rajaton, Jaakko Huhtapelto kertoo.

Hän toimii yhtiössä hallituksen puheenjohtajana ja Reima Viljanen toimitusjohtajana. Yrityksessä on kahdeksan työntekijää. Kumppaneilla yritys on teettänyt alihankintana muun muassa ohjelmistotöitä.

Palveluita kymmenessä eri kategoriassa

Kjelpissä eri palvelukategorioiden alta löytyy kootusti muun muassa siivouspalveluita, sähkötöitä ja pihatöitä tarjoavia yrityksiä. Kategorioita on kaikkiaan kymmenen.

– Palvelut kattavat kaikki kodinhuoltotyöt aina pistorasian vaihdosta lokakaivon tyhjennykseen ja ilmalämpöpumpun huollosta siivoukseen. Olemme halunneet tehdä helpoksi sen, miten yritysten palveluita voi etsiä, vertailla ja ostaa, Jaakko Huhtapelto kuvailee.

– Ruotsissa olemme törmänneet yhteen kilpailijaan, ja olemme saaneet signaalia, että Suomessakin kilpailua olisi tulossa, hän lisää.

Mukana Kjelpissä on tähän mennessä valtakunnallisesti 83 yritystä, joista kymmenkunta on Kanta-Hämeen alueelta.

– Yritykset ovat olleet vahvasti mukana sovelluksen kehittämisessä, koska ne ovat omien alojensa asiantuntijoita.

Hämeenlinnasta kehitysyhteistyössä ovat olleet mukana esimerkiksi toimitusjohtajat Petri Hämäläinen Kantaputkesta ja Pekka Alutoin Hämeen Sähkö ja Saneerauksesta.

Parempi kuin Google?

Yrittäjäkaksikon mukaan internet ja Google hakusanoineen eivät pärjää Kjelpille yrityspalveluiden etsinnässä – eivät yrittäjien eivätkä asiakkaiden näkökulmasta.

– Yrittäjällä pitää olla Googlelle 500–1 000 euron kuukausibudjetti, jotta pääsee ensimmäisille viidelle sivulle. Ja kuka edes jaksaa selata sitä pidemmälle? Meillä yritykset maksavat 2,5 prosenttia tehdyn tilauksen hinnasta, yrittäjät kertovat.

– Ja vaikka Googlesta löytäisikin yritysten sivut, silti pitää vertailla firmoja sekä soitella ja lähetellä sähköpostia ja kysellä palvelujen hintoja. Meidän palvelustamme nämä asiat näkee saman tien ja voi tehdä heti tilauksen, Huhtapelto lisää.

Yrityksen kanssa voi sovelluksen kautta vielä keskustella ja tarkentaa tilausta ja työn kestoa sekä päivittää hintaa.

Asiakas maksaa palvelusta sähköisesti sovelluksessa, kun työ tehty. Kjelp oy ottaa yritykseltä välistä palvelumaksunsa ja tilittää reaaliajassa loput yrityksen tilille.

Asiakkailla on mahdollisuus halutessaan arvostella tehty työ sovelluksessa vertaisarviointina. HÄSA

Kjelp oy:n perustajat

Jaakko Huhtapelto

33-vuotias.

Kjelp oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Kotoisin Janakkalasta Tervakoskelta.

Muutti lukion jälkeen Tampereelle, jossa kävi teknillisen yliopiston.

Työskennellyt Metsolla 10 vuotta, ja on tällä hetkellä strategiajohtajana. Toiminut myös globaalissa palveluliiketoiminnassa erilaisissa tehtävissä sekä ollut pari vuotta Kiinassa.

Reima Viljanen

33-vuotias.

Kjelp oy:n kokopäiväinen toimitusjohtaja.

Syntynyt ja varttunut Janakkalan Tervakoskella ja muuttanut Tampereelle.

Perusti 10 vuotta sitten myös vesi- ja viemärihuoltopalveluja tarjoavan HRV-Palvelut oy:n.