fbpx
Kanta-Häme

Tervakoskelle kaivataan uutta sisäliikuntatilaa

Salibandy on ollut Janakkalassa vahva ja nouseva laji tällä ja viime vuosikymmenellä. Se on tuonut mukanaan pulan liikuntasalivuoroista.

Janakkalan kunnan uudessa liikuntasuunnitelmassa todetaan, että liikuntahallin ja isojen koulujen liikuntasalien vuoroista käydään nykyään kovaa kilpailua. Kaikille joukkueille ei ole tarjolla riittävästi hyviä harjoitusaikoja.

Asiasta on jätetty valtuustoaloitekin tänä vuonna. Vasemmistoliitto esitti aloitteessaan sisäliikuntatilojen rakentamista Tervakoskelle.

Tervakosken kahdella koululla on liikuntasalit, joissa salibandya voidaan harjoitella, mutta ottelutiloja Tervakoskella ei ole.

Liikuntasuunnitelmassa esitetään, että Tervakoskelle suunniteltaisiin ja rakennettaisiin uusi sisäliikuntatila, joka soveltuisi salibandyn, futsalin (salijalkapallon) ja lentopallon pelaamiseen.

Liikuntasuunnitelmassa esitetään, että sisäliikuntatila tulisi liittää kunnan investointisuunnitelmaan. Nyt valmisteilla olevassa suunnitelmassa sitä ei siis vielä ole.

Liikuntasuunnitelmassa mainitaan luonnollisesti myös uusi Turengin jalkapallotekonurmikenttä, jonka rakentaminen Turengin koulun lähelle on alkamassa parhaassa tapauksessa tänä syksynä.

Lisäksi Turengin Liinalammen yleisurheilukenttä vaatii peruskorjauksen. Sitä varten elämänlaatulautakunnan investointisuunnitelmassa on 350 000 euroa vuodelle 2018.

Lautakunnan jäsen Sirpa Autio (kesk.) esitti tiistaina, että myös Tervakosken Patalan kenttää varten tarvittaisiin määräraha vuodelle 2019. Lautakunta päättikin yksimielisesti 100 000 euron määrärahasta.

Tervakosken uimahallin peruskorjaukseen on varauduttu vuosina 2020. Liikuntasuunnitelman mukaan lasten allas vaatisi muutoksia, ja halliin pitäisi myös lisätä kuntoallas ryhmäliikuntaa varten. Investointisuunnitelmassa uimahallia varten on yhteensä noin kolme miljoonaa euroa.

Turengin liikuntahallin valaistus on uusittu tänä vuonna, ja lisäksi kuntosalille asennettiin kesän aikana ilmalämpöpumppu. Liikuntasuunnitelmassa esitetään, että seuraavaksi pitäisi korjata tai uusia liikuntasalin ja yleisurheilutilan lattiapinnat. Samoin katsomorakenteet tulisi huoltaa tai korjata.

Janakkalan elämänlaatulautakunta hyväksyi liikuntasuunnitelman sekä liikunta-alueiden investointisuunnitelmaehdotuksen tiistaina. Investoinneista päättää lopullisesti valtuusto. HäSa

Menot