Kanta-Häme Janakkala

Tervakoskelle toivotaan lähipoliisia – Viimevuotisen levottomuusaallon ei haluta enää toistuvan

Viime vuonna nuorten keskuudessa ilmeni muun muassa väkivaltaisuutta ja roskaamista. Nuorisopalvelupäällikkö Sanna Laine puhuu levottomuusaallosta.
Arkistokuva.

Tervakoskelle toivotaan lähipoliisitoimintaa. Poliisin läsnäolon toivotaan rauhoittavan nuoria, joista osa käyttäytyy levottomasti.

– Tervakoskella oli viime vuonna, erityisesti syksyllä levottomuusaalto, eli häiriökäyttäytymistä oli enemmän kuin vuosiin, nuorisopalvelupäällikkö Sanna Laine kertoo.

Roskaamista ja epäjärjestystä

Nuoret roskasivat ja tekivät jopa väkivaltaisia tekoja sekä aiheuttivat käytöksellään turvattomuutta. Tämän ei haluta jatkuvan tänä vuonna.

Tosin talvi on ollut syksyä rauhallisempi. Laine huomauttaa kuitenkin, että talvet yleensäkin ovat, sillä nuoret pysyttelevät paljon sisätiloissa. Keväällä asia on sitten taas toisin.

– Vapun tienoilta alkaen nuoret liikkuvat taas enemmän, Laine tietää.

Tietysti nuoret saavatkin liikkua, mutta uutta levottomuusaaltoa ei enää haluta. Siksi lähipoliisitoiminta nousi keskustelunaiheeksi Janakkalan nuorten ohjaus- ja palveluverkoston joulukuisessa kokoontumisessa.

Tähän verkostoon kuuluu kunnan toimijoiden lisäksi edustus poliisista, TE-toimistosta, Kiipulan ammattiopistosta ja puolustusvoimista.

– Poliisin Ankkuri-tiimissä on uusia henkilöitä, ja he kävivät esittäytymässä meille. Samalla keskustelimme siitä, miten poliisi voisi näkyä Tervakoskella. Saimme kuulla, että esimerkiksi Lahdessa toteutetaan lähipoliisitoimintaa, Laine kertoo.

Lähipoliisi näkyy kouluilla ja tapahtumissa

Ajatuksena on, että lähipoliisi osallistuisi taajaman tapahtumiin, vierailisi koulussa ja olisi ihmisten, erityisesti nuorten tavoitettavissa.

– Tavoittelemme sitä samaa, mitä meillä oli silloin, kun Janakkalassa oli poliisin yksikkö. Meillä oli silloin moniammatilliset tiimit sekä Turengissa että Tervakoskella, ja niissä oli poliisin edustus mukana.

Lähipoliisiasia oli keskiviikkona esillä Janakkalan sivistyslautakunnassa. Se päätti esittää kunnanhallitukselle, että kunta tekisi aloitteen lähipoliisitoiminnan aloittamiseksi Kanta-Hämeessä. Tervakosken tulisi olla yksi toiminnan kohdealueista. HÄSA