Kanta-Häme Janakkala

Tervakosken hallille maksimimäärä valtiontukea eli 750 000 euroa

Valtion liikuntaneuvosto päätti tukea koulukeskuksen yhteyteen rakennettavaa liikuntahallia.

Janakkalan kunta on saamassa 750 000 euron tuen Tervakosken liikuntahallia varten. Valtion liikuntaneuvosto päätti myönteisestä lausunnostaan maanantaina.

750 000 euroa merkitsee täyttä valtiontukea. Asiasta saatiin jo syksyllä ennakkopäätös.

Janakkalan valtuusto päätti hallin rakentamisesta viime kesänä. Hankkeen kustannusarvio on 8,3 miljoonaa euroa. Näin tukiraha on yhdeksän prosenttia kokonaiskustannuksista.

 

Halli rakennetaan samalle tontille tulevan koulukeskuksen kanssa eli nykyisen yläkoulu-lukion tontille Maunontien alkupäähän. Rakennuksen kerrosalaksi tulee 3 900 kerrosneliötä.

Halli on tarkoitettu sekä koulun että liikuntaseurojen käyttöön.

Kunnan rakennuttaja Harri Turunen kertoo, että hankkeen aikataulu on hieman siirtynyt: kilpailutukseen päästään alkukesästä tänä vuonna ja rakentaminen alkaa kesän lopulla. Halli valmistuu suunnitelmien mukaan loppuvuodesta 2020.

 

Valtion liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) on tyytyväinen siihen, että Etelä-Suomen tukirahoista kolmasosa suuntautui Kanta- ja Päijät-Hämeen alueille.

Kaiken kaikkiaan liikuntahankkeille tulee tänä vuonna valtion rahaa vajaat 29,9 miljoonaa euroa. Niistä vajaat 21,3 miljoonaa jaetaan Valtion liikuntaneuvoston esityksen mukaisesti.

Pienemmille eli alle 700 000 euron hankkeille jää reilut 8,6 miljoonaa euroa, ja ne rahat jakaa aluehallintovirasto. Näiden hankkeiden joukossa on muun muassa Ahveniston kuntoportaat Hämeenlinnassa. HÄSA

Juttua on muokattu 8.4. kello 16.33. Rakennuttaja Harri Turuselta saatiin tieto, että aikataulu on hieman siirtynyt eteenpäin ja että rakentamaan päästään siten vasta loppukesästä (ei siis vielä alkukesästä).