Kanta-Häme

Tervakosken koulukeskuksen liikuntasalille esitetään valtiontukea – Timo Heinonen: Liikuntapaikoilla todella kovat tukitarpeet

Valtion liikuntaneuvosto esittää Janakkalaan ensi vuonna valtiontukea 750 000 euroa uuden koulukeskuksen liikuntasalille.
Loppilainen kansaedustaja Timo Heinonen (kok.) on Valtion liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja. Arkistokuva: Juhani Salo.

Janakkalaan rakennettavan Tervakosken koulukeskuksen liikuntasali voi saada tukea valtiolta.

Valtion liikuntaneuvosto esittää ensi vuonna valtiontuen piiriin Hämeestä Tervakosken koulukeskuksen liikuntasalin lisäksi Heinolan Lukion liikuntasalia. Molemmille hankkeille varataan valtiontukea maksimisumma 750 000 euroa.

Janakkalan valtuusto päätti Tervakosken koulukeskuksen rakentamisesta maanantaina. Koulukeskus rakennetaan vuosina 2020–2022.

Valtion liikuntaneuvosto esitti uuden koulukeskuksen liikuntasalille tukea, kun se käsitteli vuosien 2019–2022 liikuntapaikkojen rakentamisen valtiontuen rahoitussuunnitelmaa. Neuvoston varapuheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) kertoo tiedotteessa, että Etelä-Suomen alueen 27 hankkeesta vain neljä mahtui rahoitussuunnitelman ensimmäiselle vuodelle.

– Keväällä, kun raha virallisesti päätetään. niin mukaan mahtunee vielä joku, Tarpeet ovat todella kovat, ja kahden hämäläishankkeen saaminen tälle listalle jo tässä vaiheessa on erinomaisen hyvä, Heinonen toteaa.

 

Etelä-Suomen muut tässä vaiheessa listalle nostetut hankkeet ovat Espoossa ja Sipoossa. Vuodelle 2020 listalla on Hämeestä Orimattilan uimahallin 750 000 euroa.

– Meillä on hyviä hankkeita Hämeenlinnasta, Lahdesta useampikin ja myös Janakkala on panostamassa vahvasti liikuntaan. Näistä keväällä tukipäätöksen yhteydessä pitää saada tuen piiriin vielä joku lisää ja suunnitelmavuosilla sitten vielä lisää, Timo Heinonen sanoo.

Rahoitussuunnitelman jälkeen valtion tukipäätökset tehdään vuosittain keväällä Opetus- ja kulttuuriministeriössä.

Vuosille 2019–2022 valtion liikuntapaikkarakentamisen tukea hakeneista hankkeista ulkokenttiä on 12, liikuntasaleja ja -halleja 59, uimahalleja 22, jäähalleja 10 ja muita 24. Kaiken kaikkiaan hankkeista uudishankkeita on 91 ja peruskorjauksia 36.

Heinosen johdolla valmistellaan parhaillaan myös päivitystä valtion liikuntapaikkarakentamisen tukemisen linjauksista.

– Tarvitsemme ratkaisut mm. siihen, että voimme jatkossa tukea myös uusilla tavoilla rahoitettuja liikuntahankkeita. Ja itse pidän tärkeänä, että kaikki mallit ovat sellaisia, että käytössä olevalla rahalla saadaan aikaan mahdollisimman paljon liikuntaa, Heinonen kertoo.

Janakkalan valtuusto päätti maanantain kokouksessaan Tervakosken koulukeskuksen lisäksi Turengin koulukeskuksen rakentamisesta. Uusien koulukeskusten rakentamisesta ei tarvinnut äänestää. Rakentamisen rahoista päätetään vasta kuukauden päästä budjettikokouksessa. HäSa

 

 

Päivän lehti

23.1.2020