Kanta-Häme

Tervakosken liikuntahallin kilpailutus alkaa alusta – Rakentaminen aloitettava viimeistään vuoden lopussa

Kevään kilpailutuksessa saatiin vain yksi, liian kallis tarjous.
Havainnekuva Tervakosken liikuntahallista, jonka on määrä valmistua vuoden 2021 keväällä. Kuva: Ajan Arkkitehdit
Havainnekuva Tervakosken liikuntahallista, jonka on määrä valmistua vuoden 2021 keväällä. Kuva: Ajan Arkkitehdit

Tervakosken liikuntahallin rakentamisurakan kilpailuttaminen aloitetaan alusta, koska keväällä aloitettu kilpailutus keskeytetään.

Tämä johtuu siitä, että kunta sai kilpailutuksessa vain yhden tarjouksen, ja sekin ylitti hankintaan varatun määrärahan.

Janakkalan kunta on varannut hallin rakentamista varten yhteensä noin 7,7 miljoonaa euroa ja irtaimistoa varten lisäksi 0,4 miljoonaa euroa. Hallin urakkamuoto on KVR-urakka.

Kunnan tekninen lautakunta päätti viime viikolla uudesta kilpailutuksesta. Uusi tarjouspyyntö julkaistiin Hilmassa viime viikon lopulla.

Kunnan rakennuttaja Harri Turunen ei osaa tarkkaan sanoa, milloin hallin rakentaminen saadaan alkamaan, mutta ehdoton takaraja on vuoden loppu.

– Janakkala on saamassa valtiolta 750 000 euron tuen liikuntahallia varten. Tuen edellytyksenä on, että hallin rakentaminen aloitetaan tämän vuoden puolella.

Halli valmistunee maaliskuun 2021 loppuun mennessä. Viivästystä aiempaan aikatauluun verrattuna on kolme kuukautta.

Uusi liikuntahalli tulee samalle alueelle tulevan koulukeskuksen (nykyisen yhteiskoulun) kanssa. Se tulee sekä koulun että liikuntaseurojen käyttöön. HäSa

Päivän lehti

26.1.2020