Kanta-Häme

Tervakosken Seuratalolle ulkopuolinen markkinoija

Hiljaiselosta kärsineeseen Tervakosken Seurataloon on luvassa uutta elämää. Janakkalan elämänlaatulautakunta päätti keskiviikkona, että se antaa talon vuokraustoiminnan ja markkinoinnin hämeenlinnalaisen Viihdemoguli oy:n tehtäväksi.

Lisäksi lautakunta päätti, että Seuratalon yleisötilat vuokrataan ensi kesäksi My Generation oy:lle. Yritys aikoo järjestää Seuratalossa design- ja antiikkitapahtuman, joka koostuu muun muassa monista eri näyttelyistä.

Kaksivuotinen kokeilu

Viihdemoguli oy:n kanssa kunta tekee kaksivuotisen sopimuksen, joka alkaa ensi vuoden alussa. Kulttuurisihteeri Piia Lievetmursu kertoo, että kyse on kaksivuotisesta kokeilusta.

– Jos kokeilu onnistuu, vuokraustoiminta kilpailutetaan.

Viihdemoguli-yhtiön toimitusjohtaja Jari Hämäläinen kertoo, että hän kiinnostui Seuratalosta lehtijutun perusteella ja otti yhteyttä kuntaan.

– Aion itsekin vuokrata tiloja, ja lisäksi levitän sanaa verkostoissani, että tällainenkin paikka löytyy.

Ensimmäisen tilaisuutensa Seuratalossa Viihdemoguli järjestää jo ensi kuun 9. päivä, jolloin hämeenlinnalainen Taikaviikot-tapahtuma levittäytyy Tervakoskelle.

– Järjestän illan, jossa esiintyy stand up -koomikko ja kolme taikuria.

Hämäläinen pitää Seurataloa mainiona paikkana.

– Elokuvateatteri on 250 hengen sali, joka käy klubitapahtumiin, ja isommassa salissa voi järjestää massatapahtumia ja messuja.

Ongelmana voi kuitenkin olla, miten saadaan muut kuin tervakoskelaiset liikkeelle.

– Tervakoskelta ei välttämättä riitä yleisövolyymia kaikkiin tapahtumiin, Hämäläinen pohtii.

Yrittäjälle provisio vuokrasta

Viihdemogulin kanssa tehdään sopimus, jonka mukaan kunta maksaa sille 20 prosentin provision Seuratalon yleisötilojen myynnistä.

– Parhaimpina vuosina myynti on ollut 12 000 euroa, ja mukana summassa ovat sekä säännöllisten käyttäjien että yksittäisten vuokraajien maksut. Sen mukaan yrittäjä saisi 2 400 euron vuosipalkkion, Lievetmursu laskee.

Viime vuosina Seuratalon käyttö on kuitenkin ollut vähäisempää. Viime vuonna kunta sai vuokratuloja vain 7 200 euroa.

Aiemmin oli toiveissa, että Seuratalolle perustettaisiin käyttäjätalonmiehen toimi, jonka vastuulla olisivat esimerkiksi tilojen vuokraus ja esittelyt, myynti ja markkinointi, ovien avaamiset ja avainten luovutukset. Toimi olisi kuitenkin aiheuttanut 55 000 euron vuosittaiset kulut, eikä ideaa voi siksi nykyisessä taloustilanteessa toteuttaa.

Kesällä useita design-näyttelyjä

My Generation oy:lle Seuratalo vuokrataan kolmeksi ja puoleksi kuukaudeksi eli ensi toukokuun puolivälistä elokuun loppuun.

Elämänlaatulautakunnan esityslistalla kerrotaan, että My Generationin yrittäjä, hausjärveläinen Mikko Aalto aikoo järjestää Seuratalossa elämyksellisen design- ja antiikkitapahtuman, joka koostuisi esimerkiksi Helena Tynellin, Yki Nummen ja Lasse Ollinkarin näyttelyistä.

My Generation maksaa tiloista vuokraa 3 600 euroa tulevalta kesältä. Yrittäjä huolehtii tilojen siivouksesta itse.

Piia Lievetmursun mukaan tilat pystyy hyvin vuokraamaan, koska ensi kesän ajaksi ei ole tiedossa muita varauksia. Säännöllisesti tiloja käyttävät ryhmät, kuten kuorot ja liikuntaryhmät, ovat tauolla kesän aikana. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic