Kanta-Häme

Tervakosken terveysaseman rakentaminen alkaa loppuvuodesta – Rahoittajaksi valittiin Kuntarahoitus

Rakennus valmistuu viimeistään maaliskuussa 2021.
Nykyistä Tervakosken terveysasema-kirjastorakennusta esitetään purettavaksi. Janakkalan tekninen lautakunta käsittelee asiaa tänään. Kuva: Tomi Vesaharju
Vanha terveysasema-kirjasto palvelee tervakoskelaisia siihen asti kunnes uudet tilat valmistuvat.

Tervakosken terveysaseman suunnittelu on lähes aikataulussa. Rakennuttaja Harri Turunen arvioi, että rakentamiseen voidaan päästä marras-joulukuun vaihteessa.

– Valmista pitäisi olla viimeistään maaliskuun lopussa 2021, Turunen kertoo.

Väistötiloja ei tarvita

Uusi terveysasema rakennetaan nykyisen terveysaseman viereen niin, että nykyinen terveysasema toimii siihen asti, kunnes uusi saadaan käyttöön.

Rakennustyöt eivät vaikuta myöskään nykyisen terveyskeskusrakennuksen yhteydessä toimivan kirjaston toimintaan. Kirjaston on määrä toimia nykyisissä tiloissaan aina siihen asti, kunnes se saa uudet tilat tulevan koulukeskuksen yhteydestä.

Kuntarahoitukselta leasing

Uusi terveysasema on päätetty toteuttaa kiinteistöleasing-rahoituksella. Kunnanhallitus päätti maanantaina valita rahoittajaksi Kuntarahoitus Oyj:n.

Kunta oli pyytänyt tarjousta seitsemältä rahoituslaitokselta, joiden joukossa olivat muun muassa Janakkalan Osuuspankki, Keva, Nordea, Pohjola Pankki ja Danske Bank. Tarjouspyynnön mukaisen tarjouksen se sai Kuntarahoitukselta ja Danske Bankilta.

Leasingin vuokra-aika on 20 vuotta.

Tontti vuokrataan 40 vuodeksi

Kunnanhallitus käsitteli maanantaina myös maanvuokrausta Kuntarahoitukselle. Terveysaseman tontista lohkotaan noin 5 000 neliömetrin tontti uutta terveysasemaa varten.

Tämä tontti vuokrataan Kuntarahoitukselle 40 vuodeksi, ja vuosivuokraksi tulee noin 10 500 euroa, joka on seitsemän prosenttia arvioidusta myyntihinnasta. Summa sidotaan elinkustannusindeksiin.

Vuokrasopimuksen hyväksyy myöhemmin valtuusto. HäSa